Schone buurt

Vandaag Zaterdag 19 maart 2022 is de Landelijke Opschoondag. Doet u mee? De gemeente Amsterdam heeft Afvalgrijpers en -ringen beschikbaar gesteld.

Sommige mensen zeggen dat het schoonhouden van de straat en de plantsoenen een taak van de gemeente is? Gelukkig zijn er steeds meer buurtinitiatieven waarbij de bewoners meehelpen om de buurt en woonomgeving schoon te houden.

Schoon en groen, samendoen is de leuze waarmee velen zorgdragen voor een schone woonomgeving.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

14 reacties op Schone buurt

 1. wij doen het al eigenlijk automatisch ,als je iets ziet liggen ruim je het op maar dat zal wel komen omdat ik op een eiland woon met een kleinere gemeenschap of opvoeding ?😃

  Geliked door 1 persoon

 2. Bertie zegt:

  Goed initiatief, dat iedereen maar mee mag doen.
  In ons dorp is het handig. Je doet je voortuintje en meteen het aangrenzend trottoir, plantsoentjes worden bijgehouden door de gemeentewerkers. Kleine plaats, niet te vergelijken met Amsterdam.

  Like

 3. Dat de gemeente hier (deels) medeverantwoordelijk is getuigt hiervan dat afvalgrijpers en -ringen door diezelfde gemeente alhier gratis verstrekt worden. Waarschijnlijk pas op zijn vroegst volgende week doe ik mijn ‘ronde’? In deze buurt zijn het ca. 8 personen die dit frequent doen.
  Geen kwaad werk voor een gepensioneerde!

  Like

 4. gewoonanneke zegt:

  Heb er hier niets over gelezen, er zijn hier ook wel van die opschoon dagen dan gaan ze langs de Lek in de griend vuil weghalen allemaal mensen uit de buurt. Onvoorstelbaar hoeveel zakken vuil ze daar weghalen 2x per jaar.

  Like

 5. De leus is prachtig en het initiatief ook. Zet hem op Rob!

  Like

 6. Rebbeltje zegt:

  Schoon en groen, samendoen !!!
  Geen woorden meer nodig 🙂

  Like

 7. Sjoerd zegt:

  Het is nog vrijdag hier, maar dat terzijde. Het is al erg dat dit noodzakelijk is, Als iedereen aans zijn eigen rommel opruimde…

  Like

 8. Toch jammer dat ook voor het enigszins op orde houden van de eigen leefomgeving een speciale landelijk dag nodig is. Hier liepen vanmorgen trouwens een paar kinderen rond met een ‘Afvalbingo-kaart’. In spelvorm werkt het natuurlijk nog beter. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Rob Alberts zegt:

  Waar heb je die afvalbingo-kaart vandaan gehaald? Even verderop zijn de Kloeke Kids actief met zwerfvuil verzamelen. Ik wil de Kloeke Kids graag zo’n afvalbingo-kaart geven. Op het jeugdjournaal waren zij te zien: https://jeugdjournaal.nl/artikel/2420416-shanaya-roshayra-en-daishia-ruimen-hun-buurt-op-met-hulp-van-de-gemeente.html

  Opgeruimde groet,

  Like

 10. Willem zegt:

  Het op orde houden van de buurt, en niet alleen je eigen buurt, is niet alleen een verantwoordelijkheid van de gemeente, maar wel degelijk ook van de eigen bewoners. De (gemeentelijke) belastingen zijn geen Middeleeuwse aflaat die je betaalt om zelf maar ‘aan te kunnen rotzooien’. En toch zie ik die gedachtegang steeds meer opgang maken.
  Er worden stikstof- of CO2-rechten ingezet van bedrijven die soms al jaren niet meer bestaan, maar de koper heeft de ‘aflaat’ nog steeds in bezit en wil die gebruiken om in de toekomst zondevrij te kunnen zijn. En dat doen niet alleen industriële of agrarische partijen, ook de overheid doet er volop aan mee. Ook al voelt iedereen op zijn klompen aan dat het niet deugd; het mag volgens de regeltjes, dus is het oké.
  Daarin een landelijke opschoondag zou ook geen kwaad kunnen

  Geliked door 1 persoon

 11. Yova zegt:

  Ik vind dit wel goed idee dat de mensen elkaar helpen.
  Maar ik vind ook die mensen wel ook eigen rommel mag opruimen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.