Room for All

In mijn jeugd was ik een boekenmonster. Zwak en vaker ziek dan gezond lag ik heel veel in mijn bed. Maar lezen dat deed ik graag en dat gaf mij plezier. Van alle kanten werden er dozen met boeken naar mij gebracht. Niet mijn slechte gezondheid maar het plezier van het lezen is mijn jeugdherinnering. Van de vele verouderde spellingen begreep ik niet zoveel. En ook sommige woorden en uitdrukkingen waren vreemd voor mij. Mijn leesplezier is er nog steeds. En juist dat leesplezier gun ik alle kinderen.

Viavia kom ik bij de stichting Room for All.

Stichting Room for All ziet het als haar missie om kinderen kennis laten maken met de wereld zoals zij is met al haar rijkdom aan culturen. Waar verschillen worden gevierd en waar ruimte is voor iedereen. Een wereld waarin een bijzondere plek en rol is weggelegd voor elk kind.

Om dit te realiseren ontwikkelt zij programma’s, boeken en onderwijsmiddelen waarmee de nieuwsgierigheid en onbevangenheid van het kind, juist op jonge leeftijd, wordt aangewakkerd. Zij wil dat er een gevoel van (h)erkenning, sociale inclusie en empowerment van kinderen ontstaat. Hiermee hoopt zij het onderling begrip te stimuleren en ervoor te zorgen dat kinderen elkaar altijd ontmoeten op basis van gelijkwaardigheid. Het ontwikkelen van programma’s boeken en onderwijsmiddelen, doet zij zelf en/of in samenwerking met partner organisaties.

Op dit moment werkt Stichting Room for All samen met Rose Stories, een uitgever gespecialiseerd in het op de markt brengen van verhalen met diversiteit. Samen met ROSE Stories haalt zij succesvolle, superdiverse kinderboeken van makers over de hele wereld naar Nederland. De eerste serie bestaat uit zes in het Nederlands vertaalde kinderboekentitels, gemaakt door auteurs en illustratoren van over de hele wereld. De vertaling wordt gedaan door zes bi-culturele Nederlandse vertalers en schrijvers. De boeken gaan op een natuurlijke manier in op belangrijke thema’s als diversiteit, een plek voor iedereen, genderrollen, afkomst en migratie.

https://www.geef.nl/nl/doel/stichting-room-for-all/info

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Kinderen, Onderwijs, persoonlijk. Bookmark de permalink .

13 reacties op Room for All

 1. Carel zegt:

  wat een mooi initiatief!

  Like

 2. groengenot zegt:

  Ik las als kind ook heel graag. Nu nog trouwens. Stichting Room for All lijkt me dus een heel tof initiatief!

  Like

 3. Rebbeltje zegt:

  Van de 8 kleinkinderen zijn er toch 6 die boeken vreten 😉
  Zo mooi om te zien…en dat zat er al van kleins af in 😉
  Groetjes

  Like

 4. Karel zegt:

  een goede zaak Rob

  Like

 5. Sjoerd zegt:

  Dan raad ik je ook de volgende site eens aan https://kinderzwerfboek.nl/

  Like

 6. Oh wat een mooi en bijzonder initiatief
  Voor de boekenliefhebber zou dit in de Boekenweek een bijzondere plek moeten krijgen

  Like

 7. Mooi initiatief weer.
  Ik heb ook altijd graag gelezen, maar door gezondheidsproblemen is het dat bij mij de laatste jaren helaas wat verloren gegaan.

  Like

 8. Happy Hulk zegt:

  Ik las afgelopen week een ander geluid.
  Jongeren ambiëren straattaal en WhatsApp taal.
  Wat voortkomt uit de multiculturele samenleving.
  Daarin laten ze veel lidwoorden weg.
  Voorbeelden:
  Ga Leidse
  De betekenis daarvan is, ik ga naar het Leidseplein.

  Ga osso
  Dat betekent, ik ga naar huis.

  Heel kort en heel snel gezegd en geschreven.

  Waar gaat dat heen?

  Like

 9. Bertie zegt:

  Prima zaak, nu maar hopen dat de jeugd zich ervoor interesseert.
  Als kind wist je echt wel wat omgangstaal en boekentaal was, ik hoop maar dat ze dat verschil vandaag ook begrijpen.

  Like

 10. Herman zegt:

  Lezen is een fijne bezigheid, goed voor iedereen. Je moet er wel de tijd voor nemen en dat is heden ten dage soms nog wel eens lastig voor veel mensen.

  Like

 11. “Arabische Sprookjes” schijnt een aanbevelenswaardig (kinder-)boek te zijn…

  Like

 12. meninggever zegt:

  Als goed opgevoed katholiek kind werd lezen er wel ingestampt. Dat noemde men indertijd ‘algemene ontwikkeling’. Gekoppeld aan een goede en gedegen aardrijkskundige kennis wist je al snel waar sommige verhalen zich afspeelden. Ging je ook verlangen daar ooit eens heen te gaan. Ik deed dat later veel. En herkende sommige zaken vanuit die jeugdboeken. Ben er nog altijd dankbaar voor. Ook voor die geweldige vaderlandse geschiedenislessen die toen nog niet vol Woke-spoken zaten maar gewoon feiten beschreven, ontdekkingen, zeker in het licht van dit tijd. Geschiedenis valt niet te veranderen, wel te vervalsen. Arme kinderen van nu…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.