Gappie, amigo, stanko, buddy, oftewel.. maatje

Er zijn meerdere initiatieven waarmee mensen aan elkaar gekoppeld worden. Soms begint het met een nodige ondersteuning. Maar vaak mondt het uit in een mooie vriendschap.

Er zijn projecten waarbij er een eenmalig hulpcontact is. Als energiecoach kom ik eenmalig op huisbezoek. https://www.wooninfo.nl/vraagbaak/energie/energiecoach/

Terwijl ik als taalcoach in principe de afspraak heb dat er een kalenderjaar wekelijks contact is. https://www.taalcoachwijzer.nl/gilde-amsterdam/

Een goede buur kan eenmalig helpen, maar ook langdurig ondersteunen. https://www.burennetwerk.nl/

Dit zijn alledrie vrijwilligersactiviteiten waar ik heel veel plezier mee heb. Maar nog mooier het zijn activiteiten die mij energie geven. En dat daar soms hele fijne vriendschappen uit ontstaan vind ik een verrijking van mijn leven. Voor mij is van belang dat er een stevige organisatie ter ondersteuning is.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Gappie, amigo, stanko, buddy, oftewel.. maatje

 1. Karel zegt:

  goede zaak alle drie Rob

  Geliked door 1 persoon

 2. Sjoerd zegt:

  Je hoeft je als mens nooit te vervelen. Er is genoeg te doen.

  Geliked door 1 persoon

 3. djaktief zegt:

  Fijn dat je er energie van krijgt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Goed werk, Rob. Onze maatschappij draait voor een belangrijk deel op vrijwilligers. En dat is helaas steeds harder nodig, naar mijn idee.

  Geliked door 1 persoon

 5. meninggever zegt:

  Het feit dat we hier vrijwilligers voor nodig hebben zegt veel over de soort maatschappij waarin we nu leven…

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   In mijn jeugd werd vrijwilligerswerk vooral vanuit de kerken georganiseerd. Nu zijn het meer en meer organisaties op onderwerp van n hulpvraag.

   Het dwingende en veroordelende vingertje vanuit de kerken ontbreekt hierdoor.

   In mijn ogen een Verbetering!

   Vriendelijke groet,

   Geliked door 3 people

 6. Anuscka zegt:

  Mooi dat dit aan twee kanten werkt: jij helpt een ander (en die is daar blij mee) en het geeft jou energie. Super!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik ben ca 15 jaar vrijwilliger geweest en heb bij Vriendendienst meermaals een ‘maatje’ toegewezen gekregen, toen nog bij het GGz ondergebracht. Bezuinigingen aldaar leidden tot het onderbrengen van het geheel bij de gemeente. Een aderlating vwb vergoedingen en persoonlijk gebeuren. Een verslechtering in mijn ogen. Vriendendienst, opgericht door de coördinatrice werd nu geleid door de nieuwe generatie, waarmee ik meer en meer mee geconfronteerd word…..zowel ten voordele, alswel in dit specifieke geval ten nadele. ‘Vrijwilliger zijn’ was een gemoedelijke en oprechte onderlinge verbintenis. Tegenwoordig zijn er bindende contracten nodig om tot een goed geregeld plan te komen. Een verzakelijking welke wat gecamoufleerd wordt. Ik heb me (nog) niet wederom aangemeld voor een nieuw ‘maatje’; het laatste ‘maatje’ overleed 1½ jaar gelee. Overigens bekleed ik als familielid een ondersteunende rol voor mijn dementerende zwager. Ben dus wel bereid…..

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   De ondersteuning van een professionele organisatie bij mijn vrijwilligerswerk ervaar ik als zeer positief.
   Dat er ook nadelen aan een vrijwilligersorganisatie zitten ben ik helemaal met jou eens.

   Stille groet,

   Like

   • Hans zegt:

    ‘Overal’ zie je verzakelijking, verharding, het ontstaan van hiërarchieën. Het ontoegankelijk worden door het organiseren ten uiterste. Een bankgebouw kom je zomaar niet binnen, onpersoonlijke regels worden in het leven geroepen. Het werkt autoriteit in de hand. Autoriteit met een vieze nasmaak, namelijk ontoegankelijk, vanuit de hoogte. En dan verkopen ze het als ‘in Uw belang’! De tendens is verkeerd. Van alles dichttimmeren zodat er nergens meer een balie is te vinden…..zoek het zelf maar uit op de computer.
    Ben gisteren naar het theater geweest. Het kopen van een kaartje aan de balie is uitgesloten; alles via Internet. Geen vriendelijke bediening dus. Nederland loopt ook nog eens voorop in deze ontwikkelingen? Het grootschalig aanpakken van hervormingen en het reorganiseren op deze wijze is kwalijk te noemen!
    DIT ZIE IK OOK IN HET VRIJWILLIGERSGEBEUREN PLAATSVINDEN! 😐

    Geliked door 1 persoon

 8. Yova zegt:

  Je hebt maar druk mee met vrijwilligers. Het is wel leuk voor jou. Vaak vragen ook ernaar om te doen. Dit hoor je vaker. Zelfs op tv. Hulp is altijd wel welkom. Fijne dag. Groetjes,

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.