Heropening van het ARTIS-Groote Museum

Na 75 jaar gesloten te zijn geweest voor publiek, gaat op 12 mei het Groote Museum aan het Artisplein opnieuw open. In het Groote Museum ervaar je naast de verschillen en overeenkomsten, bovenal de verbondenheid tussen alles wat leeft: mens, dier, plant en microbe.

Feestelijke opening
De heropening van het ARTIS-Groote Museum vieren we met een speciaal programma tijdens de openingsdagen van donderdag 12 mei t/m zondag 15 mei 2022. Houd de website van ARTIS in de gaten voor meer informatie en volg het Groote Museum op: FacebookInstagram en Twitter.

Haig Balian, artistiek directeur van het Groote Museum: “Dit museum gaat over jou en hoe je verbonden bent met alles wat leeft. Veel mensen hebben het gevoel van verbondenheid wel, maar kunnen dat nog niet concreet maken. In het Groote Museum hebben we een vorm ontwikkeld waardoor je de verbondenheid en afhankelijkheid letterlijk kunt voelen. Pas als je begrijpt wat je bent en hoe je verbonden bent met ander leven, ben je geen buitenstaander meer en kun je nadenken over de toekomst.”

Rembrandt Sutorius, ARTIS-directeur: “In ARTIS omarmen we al het leven. Van het onzichtbare leven in Micropia, tot de dieren en planten in de tuin en het oneindige in het Planetarium. De heropening van het Groote Museum is een belangrijke stap in ons toekomstplan. Na een bezoek kijk je straks met een andere blik naar alles wat leeft in ARTIS: met meer verwondering en een groter gevoel van verbondenheid. Hiermee inspireren we bezoekers om het verschil te maken in de uitdagingen van vandaag en morgen.”

https://www.artis.nl/nl/ontdek/nieuws/2022/02/23/ARTIS-opent-op-12-mei-het-Groote-Museum/

https://tracking.micropia.nl/w/6945/69949c043d58634e8874ed20c59e8fdf/0

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Biologie, Geen categorie, Kinderen, Natuur, Onderwijs, persoonlijk. Bookmark de permalink .

6 reacties op Heropening van het ARTIS-Groote Museum

 1. Karel zegt:

  mogge Rob
  als abonnementhouder van Artis , hoorde ik er al van , en ik zal dat mooie gebouw ook zeker eens binnen gaan

  rustdag groet

  Geliked door 1 persoon

 2. djaktief zegt:

  Interessant. Ik las een reportage in de Volkskrant erover.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik zag er wat van op tv. Lijkt me een interessante en boeiende stap van Artis.

  Geliked door 1 persoon

 4. ollieherman zegt:

  Een prachtig initiatief. Wij komen zeker een keer een kijkje nemen!

  Geliked door 1 persoon

 5. meninggever zegt:

  Ik ben niet van de dierentuinen, vind die tentoonstellingen van dieren die eigenlijk in de wilde natuur moet rond hobbelen ongemakkelijk. Al snap ik de educatieve waarde wel en ook dat men tracht sommige dieren te beschermen tegen uitsterven. Dat museum ga ik zeker even bekijken. Zag het al tijdens de RTL-Nieuws-uitzendingen voorbij komen…..

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Dierentuinen zijn nu geen verzameling opgesloten dieren. De natuurlijke omgeving wordt steeds meer nagebootst.
   Met een mondiaal gemonitord fokprogramma worden bijna uitgestorven dieren moeizaam in leven gehouden.
   Tenslotte vernietigd de mens steeds meer natuur en dus leefgebied van de dieren. De terugkeer van de bever, otter en wolf is alleen maar mogelijk met juist natuurbeheer. Tenslotte waren deze dieren in Nederland uitgestorven….

   Diervriendelijke groet,

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.