Grieks broodje Oesterzwam

Op mijn koffieprut kweek ik Oesterzwammen. Met het volgende recept lees je wat je met Oesterzwammen kunt maken.

Ingredienten voor 2 personen: 400 gram oesterzwammen, 1– ml olijfolie, 3 eetlepels shoarmakruiden, 1 teentje knoflook, 2 takjes munt, halve komkommer, 250 ml Griekse yoghurt, 1 theelepel peper, 1 theelepel zout, 4 pitabroodjes, 1 rode ui, 2 rode paprika’s, 100 gram veldsla.

Bereidingswijze: (1) Snijd de oesterzwammen in reepjes. Meng samen met 3 kwart van de olie en de shoarmakruiden. Laat minimaal 1 uur marineren. (2) Pel en pers de knoflook. Hak de munt fijn. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadlijst eruit en rsp de rest grof. Druk in een vergiet of zeef zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng de komkommer met munt, knoflook, yoghurt, resterende olijfolie, peper en zout tot tzatziki. Zet in de koelkast tot gebruik. (3) Verwarm de oven voorop op 220 graden. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. (4) Leg de oesterzwammen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven. (5) Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat kort afkoelen. (6) Beleg de pitabroodjes met Oesterzwam, rode ui, paprika, veldsla en tzatziki.

Eet smakelijk

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in eten en drinken, Geen categorie, gezondheid, Kinderen, Natuur, Onderwijs, persoonlijk. Bookmark de permalink .

16 reacties op Grieks broodje Oesterzwam

  1. Karel zegt:

    smakelijke groet

    Like

  2. Suskeblogt zegt:

    Dat leest lekker en gezond.

    Like

  3. Marion zegt:

    Dat klinkt heerlijk!

    Like

  4. Sjoerd zegt:

    Dat hoort zich goed aan… Ik maak vanavond Tjap Tjoy met rijst. Daar passen de oesterzwammen ook prima bij.

    Geliked door 1 persoon

  5. KnutzEls zegt:

    Klinkt lekker. Eet niet zo vaak oesterzwammen, dus maar eens proberen.

    Geliked door 1 persoon

  6. Rob Alberts zegt:

    Dan moet het lukken.

    Like

  7. Rianne zegt:

    Mijn favoriet is kip-kerrie salade, maar dan oesterzwam in plaats van kip.
    gepikt van pickup limes (blog, Insta en YouTube)
    Maar dit klinkt ook goed.

    Geliked door 1 persoon

  8. Bertie zegt:

    Jammie,klinkt heel smakelijk. Misschien ga ik dit recept prberen.

    Geliked door 1 persoon

  9. Spontanity zegt:

    Ik ben meestal niet zo van de zwammetjes, maar dit klinkt lekker!

    Geliked door 1 persoon

  10. Anuscka zegt:

    En nu heb ik zin in shoarma…

    Geliked door 1 persoon

  11. Willem zegt:

    Lijkt me alleszins de moeite om eens te proberen. Vraag me alleen af of de hoeveelheid (olijf)olie geen 10 ml moet zijn. En de hoeveelheid kruiden; waarschijnlijk halveer ik die, maar dat komt ook omdat zowel vrouw Helena als ik niet erg van het gekruide eten zijn. Klinkt misschien heel saai, maar wij beiden zijn er gelukkig mee.
    Maar het recept past hartstikke goed in het streven naar minderen van de vleesconsumptie, want het zijn uitstekende vleesvervangers. Nieuw voor me is dat ik heb ze nog nooit in de oven klaargemaakt heb..

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.