Vegan in Amsterdam

Voor Vegan producten komen er in Amsterdam steeds meer gespecialiseerde winkels. Met deze blogpost geef ik een eerste inventarisatie. Voor mensen met Afrikaanse en Aziatische wortels een mooie ontwikkeling. Deze mensen hebben vaak een lactose intolerantie. Vegan producten zijn voor deze mensen dus een noodzaak. Maar ook dierenliefhebbers kiezen steeds meer voor vegan producten. De zuivelindustrie kan alleen maar bestaan bij de dood van heel veel jonge dieren.

Little Plant Pantry – biologische, veganistische verpakkingsvrije winkel, vlakbij de Overtoom.

Wild Sage Food – nieuwe verpakkingsvrije winkel met ook Yerba kaas, op de Ceintuurbaan.

Delicious Food – verpakkingsvrije winkel vlakbij Noordermarkt, waar ook de nodige producen in eigen bakjes gekocht kunnen worden.

Pieter Pot – statiegeld bezorgdienst, enkel houdbare artikelen.

https://www.pieter-pot.nl/

Crisp – bezorgdienst met onder meer soja-zuivel van De Nieuwe Melkboer, thee van Wilder-Land en Dutch Weed Burger. Gebruikt nog een hoop plastic, maar probeert dit wel te verminderen.

https://www.crisp.nl/

Willicroft – online en fysiek (Raamgracht) vegan kaas winkel, wel alles in plastic.

https://willicroft.store/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

17 reacties op Vegan in Amsterdam

 1. Wildcard zegt:

  Lijkt me een goede zaak, toch?

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  smakelijke groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Matroos Beek zegt:

  Wat goed.
  Hoopvolle groet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Sjoerd zegt:

  Ik vind op zich niets mis met vegan eten, Maar waarom dan heel veel mensen ineens namaakvleesproducten gaan kopen snap ik niet…

  Geliked door 1 persoon

 5. Bertie zegt:

  Maar daar woon ik niet. 🙂
  Verder eens met Sjoerd.
  Namaakvlees, ik vind het bespottelijk. Dan heb ik meer affiniteit met kweekvlees, daar heb je heel weinig dieren voor nodig.

  Like

 6. meninggever zegt:

  Soja verbouwen en daarvoor bossen kappen? Dat spul is grondstof voor veel vega-maaltijden… Ik ben geen veganist, meer een selectieve vleeseter. Soms wel, soms niet. Vis idem. Maar om nou de hele dag gras en stengels te eten….We zijn geen koeien hoor…..en trouwens dat mag ook weer niet vanwege de uitstoot. Veel veganisten stoten dat spul ook uit…..

  Like

 7. Willem zegt:

  Ik begrijp de vegan-levenswijze niet. Ze zeggen er het door menselijk ingrijpen verstoorde evenwicht in de natuur mee te herstellen, maar zover ik bekijken kan introduceren ze een andere onevenwichtige toestand als iedereen die levenswijze zal gaat omarmen.
  Vegetariër worden kan ik nog enigszins begrijpen; de afgelopen ca 70 jaren is de boel gierend uit de klauw gelopen en een beter evenwicht tussen vlees- en zuivelproductie en dito-consumptie is van levensbelang. Maar veganistisch leven zal een nieuw disbalans doen ontstaan.
  Bovendien: elke tandarts zal het beamen; de mens heeft een gemengd gebit en geen gebit voor alleen planteneter of vleeseter. En ook onze spijsvertering is op ‘gemengd’ eten ingericht.

  Geliked door 2 people

 8. Spontanity zegt:

  Ik doe daar ook echt niet aan mee.
  Ik heb wel eens macaroni of spaghetti gemaakt met nepgehakt, was echt niet lekker.

  Geliked door 1 persoon

 9. Willem zegt:

  Noem het toeval, maar ik las vandaag een bijlage bij Trouw die helemaal gewijd was aan de huidige milieuproblematiek en vooral gericht op de problemen in de agrarische sector.
  Opvallend vond ik een artikel waarin gepleit werd voor kringlooplandbouw. Dat bracht ook mijn herinneringen aan mijn kindertijd naar boven en bedacht dat ik opgegroeid ben in een late vorm van kringlooplandbouw. De grootste ‘uitspatting’ op het gebied van intensieve landbouw van mijn ouders was het houden van 300 legkippen in twee hokken, elk met een eigen uitloop. Superuitloopeieren volgens de huidige normen. Opbrengst; ca 200 eieren per kip per jaar.
  maar verder was alles ten dienste van elkaar. De mest van de koeien ging weer over het wei- en akkerland en de aardappels, bieten, rogge, etc. waren grotendeels voor het wintervoer.
  De oudijzer- en lompenboer kwam op gezette tijden langs en wat ook maar hergebruikt kon worden werd ook hergebruikt en in het voorjaar had je de nu gehate paasvuren om het kleine beetje dat niet hergebruikt kon worden te verbranden.
  Maar de eisen waren ook minder; niet van deze tijd wordt nu gezegd en misschien moeten we ook wat inflatie op onze huidige standaarden loslaten. Die ‘goeie ouwe tijd’ hoeft van mij echt niet terug te komen, want zo goed was die tijd nou ook weer niet, maar een stapje terug zal helemaal geen kwaad kunnen.
  Waar ik me wel over verbaasde was een artikel van een ‘grasveredelaar’ die bezig was, of misschien al ermee klaar was, om een grassoort te ontwikkelen die uitsluitend voedingsstoffen bevatte die een koe nodig had en daardoor een (behoorlijke?) stikstofreductie kon bewerkstelligen.
  Toen ging wel even bij mij het lampje uit; door dit soort veredelingen zijn er veel producten ontwikkeld die tot de huidige problemen geleid hebben en je gaat gewoon op dezelfde voet door. Dat begrijp ik niet.

  Geliked door 1 persoon

  • meninggever zegt:

   Belangrijkste ellende is en blijft overbevolking en de wens om armoede en honger uit te sluiten in de hele wereld. Dus werd de landbouw/veeteelt opgevoerd en de bossen gekapt om nog meer opbrengst te verkrijgen. Naiviteit en een geweldig verdienmodel. Daarbij moest veel voedsel in verschillende landen worden verbouwd of verwerkt zodat iedereen er van kon profiteren. Kleinschaligheid maakte plaats voor collectivisme. Kapitalisme en communisme kozen dezelfde wegen. Rechts denkt aan oplossingen in efficiency, links wil alles beprijzen. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer, de boerenstand en burgers betalen de rekening. En die zogenaamd rijke stinkerds om wie het vaak gaat, worden alleen maar rijker. We maken ons hier druk om de agrarische sector. Kijk eens in Zuid-Amerika of Australie hoe groot de boerenbedrijven met vee zijn….Hoezo impact op stikstof? Kwestie van juist meten…Maar dat doen we niet. Vanwege die eigen agenda…

   Like

 10. Dhyan zegt:

  Ik ben dol op melk en mijn grootste interesse is of de koe wel behoorlijk wordt behandelt en niet na een productief leven het abattoir wordt ingeranseld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.