Geachte Mevrouw Halsema (plus update)

Geachte Mevrouw Halsema met deze blogpost wil ik u iets over Handhaving in Amsterdam-ZuidOost vertellen. En ik wil u een vraag stellen.

Ik woon in Kantershof. Indertijd heb ik bewust voor Kantershof gekozen. De sociale cohesie in Kantershof is groot. En de BewonersBelangenVereniging Kantershof en BewonersplatformHart voor de K-buurt werken hier aan mee.

Afgelopen zondagmiddag staan er 2 medewerkers van Handhaving aan mijn voordeur. Ik moet een fietsenrek verwijderen. Door Kantershof heen staan dagelijks zo’n 30 fietsen her en der geparkeerd. Zoals er ook bij mijn buren regelmatig een handvol fietsen op de stoep staan. Een van mijn buren organiseert wekelijks een jongeren activiteit. Zoals zij ook regelmatig thuis buurtbijeenkomsten hebben. De kinderen en volwassenen komen dan vooral met hun fietsen.

In de gehele Kbuurt lopen een handvol aanvragen voor een extra fietsenrek in de Openbare Ruimte. Officieel met ondersteunende handtekeningenlijsten. Jammer genoeg zonder ontvangstbevestigingen.

Contact met buurtbeheerders, gebiedsmakelaars is vanwege ziekte, vakanties en corona-achterstanden niet mogelijk.

Op eigen kosten heb ik een klein fietsenrek aangeschaft. In overleg met buren hebben we een geschikte plaats gevonden. Het fietsenrek, inclusief fietsen, blokkeert op geen enkele wijze de doorgang. Er is een vrije doorgang van ongeveer 2 meter. En scootmobielen kunnen er gewoon langs.

In Amsterdam(-ZuidOost) is er de actie ‘Gezond leven en meer bewegen’. Fietsen helpt daarbij. Een fiets geeft ook geen vervuiling.

Nu mijn vraag: U bent verantwoordelijk voor Handhaving. Kunt u een uitzondering maken voor het buurtinitiatief in Kantershof? Kunt u er voor zorgen dat het fietsenrek naast Kantershof 33 gedoogd wordt?

Intussen heb ik per e-mail contact met 2 ambtenaren.

De ambtenaar ‘fietsen en fietsenrekken’ geeft aan dat er mogelijkheden zijn. Vandaar de volgende blogpost: https://1104enzo.nl/blog-over-fietsen-rekken-in-de-buurt/ Ik kijk ook uit naar het vervolg op de door mij ingestuurde inventarisatie.

De andere ambtenaar geeft aan dat hij niet gekend is en eist van mij een rectificatie. Blijkbaar verwacht deze ambtenaar dat ik alle stadsdeelambtenaren ken en herken? In zijn geval jammer genoeg niet!

Maar voor de goede lieve vrede: Hierbij mijn excuses aan de Heer K. Dekker ambtenaar in Amsterdam-ZuidOost.

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Fietsen, Geen categorie, gezondheid, Kinderen, Natuur, Onderwijs, persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

26 reacties op Geachte Mevrouw Halsema (plus update)

 1. Jan zegt:

  Ik hoop echt dat je rekje mag blijven en laat de handhavers is echte problemen in de wijk aanpakken! Jouw buurtje ziet er prachtig uit! Dat moet je handhaven!!!:)

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  mogge Rob
  vreselijk dat dit zo moet , denk ook niet dat mevrouw Halsema je schrijven onder ogen krijgt , wordt door net zo’n naar figuur als die 2 handhavers die jij aan de deur kreeg , in de prullenbak gekiepert ben ik bang 😦

  bedroefde groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Van mij mag je het laten staan!

  Geliked door 1 persoon

 4. Goede brief, hou ons op de hoogte van het vervolg!

  Geliked door 1 persoon

 5. meninggever zegt:

  De kans dat deze hoog verheven linkse dame antwoord geeft is buitengewoon klein. Is ze veel te druk voor bezig met de echte dingen des levens….

  Like

 6. KEES (PACO) zegt:

  Waar een klein land, groot kan zijn…

  Geliked door 1 persoon

 7. Bertie zegt:

  Aangetekend versturen!

  Like

 8. Sjoerd zegt:

  Ik wacht op de reactie…

  Geliked door 1 persoon

 9. Suskeblogt zegt:

  Ik ben benieuwd hoe hierop zal gereageerd worden. Hopelijk mag het rekje blijven.

  Geliked door 1 persoon

 10. Rebbeltje zegt:

  Ben dan wel geen Halsema maar ook van mij mag je het laten staan 😉

  Geliked door 1 persoon

 11. Happy Hulk zegt:

  Je lijkt wel een boer, Rob.
  Die mogen ook niks, in Nederland/Regelland

  Geliked door 1 persoon

 12. groengenot zegt:

  Dat is straf Rob! Ik ken mevrouw Halsema niet maar hopelijk heeft zij wat boerenverstand. Handhaving begot voor een fietsenrek! Jullie moesten een standbeeld ernaast krijgen!

  Geliked door 1 persoon

 13. Tja, je moet in dit land kennelijk echt altijd en overal keurig binnen de lijntjes kleuren, tenzij je een grote en zwaar gesubsidieerde tractor hebt waarmee je e.e.a. kunt afdwingen.

  Geliked door 1 persoon

 14. Rob Alberts zegt:

  Aanvullende info:
  De dienstdoende ambtenaar fietsen en fietsenrekken heeft contact met mij gezocht.
  Hij biedt aan om ontbrekende benodigde fietsenrekken te plaatsen.

  M.b.v. de buurtapp, bewonersplatform Hart voor de Kbuurt en de BewonersBelangenVereniging Kantershof probeer ik nu te inventariseren waar een fietsenrek zinvol en nuttig is.

  Optimistische groet,

  Geliked door 1 persoon

  • Willem zegt:

   Ik ben verbaasd; een ambtenaar in dienst van de gemeente Amsterdam die het onderscheid weet tussen de letter en de geest van een wet/voorschrift/regel en er zelfs naar handelt. Houd die man/vrouw in ere.
   Geef het eerlijk toe; ik ben behoorlijk cynisch over de gemeente Amsterdam en met name over contacten met de afdeling Bouw- en Woningtoezicht. Die hanteerden regels die in geen enkele andere Nederlandse gemeente van toepassing waren. Als constructeurs onder mekaar zeiden we wel eens dat een Amsterdams balkonhek het hele huis stabiel hield. Ik heb het nu over de jaren ’70 en ’80. Maar mijn ervaringen met B&W-toez. tijdens de verbouwing van de gashouder begin deze eeuw hebben mijn mening niet doen kantelen in positieve zin.
   Dus nogmaals, houd die persoon in ere, en laten we hopen dat hij/zij niet door de eigen leiding teruggefloten wordt.

   Geliked door 1 persoon

  • Anuscka zegt:

   Dit doet me deugd! Ik was door je blog helemaal perplex. Wat een regel(tjes)land is NL toch… maar gelukkig zijn er ook nog goedwillende en zelfstandig nadenkende (en handelende) mensen… houd deze ambtenaar inderdaad maar in ere!

   Geliked door 1 persoon

 15. zo kan het dus ook Rob

  Geliked door 1 persoon

 16. Bertie zegt:

  Brief netjes doorgestuurd, snel ook nog. Prima!

  Geliked door 1 persoon

 17. gewoonanneke zegt:

  Ik hoop dat je wat hoort, het is toch jammer als er zulke initiatieven zijn dat je dan bekeurd wordt.

  Geliked door 1 persoon

 18. Pingback: Blog over...brief aan de burgemeester over een fietsenrek - 1104 en zo

 19. Hans zegt:

  Hier worden ‘verkeerd’ geparkeerde fietsen opgeladen door Handhaving in het stadscentrum en even daarbuiten. Klakkeloos worden kettingsloten met een accu-slijpmachientje vlot onklaar gemaakt zodat fietsen van ma & kindje (bijv.) naar het depot afgevoerd kunnen worden alwaar deze tegen betaling van € 25,- wederom afgehaald kunnen worden! 🤪

  Geliked door 1 persoon

 20. Spontanity zegt:

  Jeetje, wat belachelijk!
  En dan ambtenaar fietsen en fietsenrekken!!!
  Lachertje.
  Vind ik.
  Wist niet eens dat ze daar aparte ambtenaars voor hadden.

  Like

 21. struiz zegt:

  Nog geen kilometer verder ( winkelcentrum kameleon ) struikel je intussen over de junks ( met gestolen fietsen ) en dealers. Geen handhaving in de verste verte te zien , politie ook weinig tot niet. Ganzenhoef idem , waarschijnlijk is die uitdaging te groot en gaan ze maar mensen lastig vallen onder het mom van regels zijn regels…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.