Douchewater

In Utrecht douchen de mensen met Bar le Duc of Sourcy. In de rest van Nederland drinken velen Bar le Duc of Sourcy.

Het douchewater van Bar le Duc of Sourcy in Utrecht kost rond de €0,70/m3.

Hetzelfde water in 4 halve liter flesjes kost rond de €0,90. 4 halve liter flesjes maken samen 2 liter.

De kubieke meter is een inhoudsmaat en komt overeen met de inhoud van een kubus van 1 meter lang, breed en hoog. 1 m³ of kubieke meter komt overeen met 1000 dm³ of 1000 liter.

Voor het douchewater betalen de mensen in Utrecht dus €0,70/m3.

Bar le Duc of Sourcy in 4 halve liter flesjes (samen 2liter) kosten €0,90. Als je daar een kubieke meter van wilt kopen dan betaal je dus 500 X €0,90 = €450,-

Maar de bewoners van de provincie Utrecht betalen maar de €0,70/m3. Een vergelijkbare prijs betalen we in de rest van Nederland voor ons drinkwater en douchewater.

De kwaliteit van het drinkwater is in heel Nederland hoog! Daarbij wordt het dagelijks gecontroleerd. Drinkwater in flessen kopen is in Nederland overbodig. En ook heel duur ….

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Biologie, eten en drinken, Geen categorie, gezondheid, Natuur, Politiek. Bookmark de permalink .

31 reacties op Douchewater

 1. Karel zegt:

  mogge Rob
  ja hoor bidon vullen met kraanwater is net zo goed als dat water in dure flesjes

  rustdag groet

  Geliked door 2 people

 2. Hier in de regio zijn mensen in de stress geschoten na een mededeling door de watermaatschappij dat er, vanwege een onbekende substantie in het Maaswater, tijdelijk grondwater uit de kranen gaat komen. Of dat wel gezond is. Duhuh…. Alsof we er niet groot mee zijn geworden.
  Ik moet alleen, wanneer het langer duurt, wat vaker de kranen ontkalken want in grondwater zit wat meer kalk.

  En de prijzen voor gebotteld water zijn belachelijk.

  Geliked door 1 persoon

 3. HesterLeyNel zegt:

  Julle is baie gelukkig om sulke skoon drinkwater te hê wat gereeld getoets word. Suid-Afrika het altyd van die skoonste water in die wêreld gehad, maar ons drink die afgelope agt jaar reeds slegs gebottelde water wat gesuiwer is by ’n betroubare bron. Die kraanwater is (gewoonlik) skoon genoeg vir bad.

  Geliked door 2 people

  • Rob Alberts zegt:

   In Nederland worden ook huizen gebouwd met 2 watervoorzieningen. Drinkwater, schoon en helder drinkbaar. En hergebruik water, of opgevangen regenwater bijvoorbeeld voor het spoelen van het sanitair.

   Vriendelijke groet,

   Geliked door 1 persoon

   • Willem zegt:

    Het zal een jaar of 25 geleden zijn dat er als proef een aantal huizen (een wijk?) gebouwd is met een dubbel watercircuit; grijs water voor de was, douchen, etc. en een apart (wit) circuit voor kook- en drinkwater. De proef draaide op een mislukking uit omdat er bewoners waren die aan hun waterleiding gingen ‘knutselen’ en daarbij het grijze en witte circuit niet altijd van elkaar gescheiden hielden. Dat gaf vervuiling van het witte net.
    Het doet je daarom goed te lezen dat deze methode opnieuw geïntroduceerd zal worden in NL en hoop daarom dat ze geleerd hebben van de fouten die bij het eerdere project gemaakt zijn.

    Like

 4. Zo zie je maar hoe je iets goedkoops duur kunt verkopen
  Ik gebruik kraanwater in mijn Sodastream omdat ik water zonder bubbles niet lust
  Maar het werkt perfect en ik spaar behalve duur water ook nog een heleboel plasticflessen

  Geliked door 1 persoon

 5. meninggever zegt:

  Nooit begrepen dat mensen bronwater kopen terwijl wij hier een hoge standaard hebben voor leidingwater. Met koolzuur er in vind ik dan wel weer lekker, vooral als het koud heeft gestaan, beetje limonadesiroop er bij en zeer verfrissend drankje. Komt volgende week weer aan de beurt als het wat warmer wordt…

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Commerciëlen en reclame-mensen weten zelfs poep te verkopen.

   Een van mijn stage-bazen ik onderschreef dit verhaal. Als zo’n van een rozenkweker begon hij een tuincentrum. Maar hij vertelde met een lachend gezicht dat hij ook in staat is om de meest slechte auto’s te verkopen.

   Winst maken door iets te verkopen moet in je genen zitten was zijn verklaring.

   Stille groet,

   Geliked door 1 persoon

   • meninggever zegt:

    Nou, dat begon ooit met de tabaksindustrie, toen de drankenjongens, ik liep zelf ooit nog eens stage bij Coca Cola, en later natuurlijk bij alles wat aan de massa moet worden verkocht. De beste partijstrategen bij de politieke stromingen zijn niets beter dan de goede reclamestrategen die producten verkopen….

    Like

 6. matroos zegt:

  Volgend jaar krijgen we hier nieuwe rioollering in de wijk,dan gaan ze hemelwater en riool weer scheiden.Het hemelwater gaat dan in hele grote wateropslagtanks onder de grond.In de wijk hiernaast die 20 jaar geleden is gebouwd hebben ze dat toen ook gedaan.Via overlopen komt het dan in de rivier terecht,het scheeld heel wat reinigen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Rebbeltje zegt:

  Denk dat de grieken als ze hier komen ook schrikken van de prijzen van het water in flessen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Matroos Beek zegt:

  O.a. daarom ben ik zo blij dat ik in Nederland woon. Geen gezeul met flessen drinkwater meer. Dat was toen ik in België woonde een heel gedoe.

  Geliked door 1 persoon

 9. Sjoerd zegt:

  De WML levert hier koel water langs de weg voor helemaal niets. Op deze (fiets)tappunten, kun je onderweg je voorraad bijvullen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Anuscka zegt:

  Op onze hems staan een paar flessen gebotteld water. Voor nood, ooit gekocht. Over het algemeen heb ik om zo te drinken nog nooit een flesje water gekocht, altijd kraanwater. Vroeg er vroeger in restaurants ook specifiek om. Ik hoef geen dure spa met bubbels uit een flesje met een naam. In ons deel van de wereld is het water uit de kraan inderdaad schoon genoeg om zo te drinken. Mocht er hier iets gebeuren waardoor er geen (schoon) water meer uit de kraan komt, dan hebben we nu een waterfilter, zodat we regen- en slootwater kunnen drinken. Ontzilten doet dat filter niet, dus we kunnen geen zeewater gebruiken…

  Like

 11. gewoon kraanwater, voor de koffie, voor de thee en puur.

  Geliked door 1 persoon

 12. Willem zegt:

  En toch denk ik dat het uitmaakt in welk deel van het land je opgegroeid bent. Voor mijn werk zat ik vaak lange of korte tijd op een bepaalde plek. In de jaren ’90 zat ik twee jaar in Alkmaar bij een grote verbrandingsinstallatie, met een bouwteam van een dertigtal personen. Een enkeling kwam uit de kop van Noord-Holland zelf, maar het overgrote deel ervan was afkomstig uit Oost-Nederland en we vonden allemaal dat Alkmaarse (duin)water niet te drinken, om maar geen andere kwalificatie te gebruiken. Bijkomend was dat je er ook geen fatsoenlijke thee van kon maken; wij waren met twee niet-koffiedrinkers. Ik en met mij het bijna gehele bouwteam, heeft dus twee jaar lang door de weeks uitsluitend gebotteld water gedronken.
  Het komt er eigenlijk op neer dat ik, als ‘oosterling’ op alle bouwwerken in west-Nederland gewoon flessenwater voor mijn thee eiste, omdat het water in die streek veelal een smaakje heeft dat ik niet apprecieer en vrijwel altijd ongeschikt is voor thee. Koffie heb ik nooit gelust, daar begin ik ook niet meer aan.

  Like

 13. Suskeblogt zegt:

  Hier zit er teveel kalk in het drinkwater. Dit zomaar drinken is niet aan te raden.

  Like

 14. gewoonanneke zegt:

  Ja inderdaad niks mis met kraanwater.

  Geliked door 1 persoon

 15. Spontanity zegt:

  Ik koop echt nooit flesjes water!

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Bij het zwerfvuil rapen vandaag vond ik zo’n 10 plastic flesjes.
   Er zit meen ik nu statiegeld op.
   Ik leg de gevonden plastic flesjes op de tafel voor mijn voordeur.
   Vaak neemt iemand ze mee voor het statiegeld.

   Stille groet,

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.