Energie besparen tip 4

Waterbed

Een waterbed klinkt heerlijk: je ligt er namelijk altijd warm bij. Maar om dat bed op temperatuur te houden, ben je gemiddeld zo’n 170 euro per jaar aan stroomkosten kwijt. En dat is iets waar we dan weer niet bij stil staan. Als je er één hebt, is het vaak de grootste energieverbruiker in huis.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

15 reacties op Energie besparen tip 4

 1. meninggever zegt:

  Nooit begrepen wat mensen daarin zien…en inderdaad een stroomvreter…….(We zijn het eens….)

  Geliked door 2 people

 2. Karel zegt:

  mogge Rob
  toen mijn mem naar een aanleunwoning ging , kon het waterbed dat zij en pa hadden voor zijn gezondheid niet mee , ik heb er nog 3 jaar heerlijk op geslapen , toen trof ik een lekje , kreeg het dicht , maar kwam weer terug , een oud waterbed opknappen laten is duurder dan een nieuwe , dus weg , en ik mis het niet 🙂

  besparende groet

  Like

 3. gewoonanneke zegt:

  Zou altijd bang zijn en zeeziek te worden en een lek er van…… toch maar niet

  Geliked door 1 persoon

 4. Ximaar zegt:

  Dat ze nooit met andere vloeistoffen hebben geexperimenteerd. Denk aan vloeistoffen die lichter zijn en die je niet hoeft te verwarmen. Waterbedden zouden wat mij betreft alleen op doktersvoorschrift aangeschaft mogen worden. Minstens zo erg vind ik overigens de wasdrogers en de ovens. Verbruiken ook onnodig veel.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Interessante optie: andere vloeistoffen gebruiken.

   Een wasdroger heb ik nooit begrepen. De combinatie van Wind en Zon aan een waslijn blijft uitstekend door de eenvoud. Ik woon erg ruim. Ik heb dus een aparte kamer met een aantal droogrekken en een open raam.

   Duurzame groet,

   Like

  • Willem zegt:

   Komt me een beetje kort door de bocht voor. Wij hebben wel een droogtrommel thuis; aangeschaft in de jaren ’90 toen zowel mijn vrouw als ik doordeweeks uithuizig waren en alleen in het weekeinde thuiskwamen. Dan moest er gewassen worden en gedroogd en daarvoor had je de droogtrommel soms heel hard nodig om de boel tijdig droog te krijgen. Geef het meteen toe; sinds we gepensioneerd zijn, wordt de droogtrommel nog zelden gebruikt. Alleen in noodgevallen; eens per jaar gemiddeld. WE kunnen er nu uitstekend zonder.
   Wat je ovens aangaat; ben toch echt wel blij met het bestaan van de ovens, anders zou ik zelf mijn brood moeten bakken in een hout- of kolengestookte veldoven, zoals mijn voorouders dat waarschijnlijk nog gedaan hebben.
   Ook tijdens het koken gebruik ik met grote regelmaat de oven. Het is een goede aanvulling op de kookpitten. Voor mij is het een zinvol apparaat. Ja, toegegeven, ze gebruiken relatief veel energie, maar je kunt je maaltijden er ook mee opfleuren. Al zal dat laatste iets zijn waar de personen van het type “ik-moet-eten-om-te-kunnen-blijven-leven” geen boodschap aan hebben.

   Like

   • Ximaar zegt:

    Zelf droog ik in een bijkeuken waar geen verwarming in zit, maar die wel goed ventileerd. Deed ik ook toen ik nog werkte.

    Probleem is dat veel mensen niet weten dat een oven een slecht rendement heeft als je die maar af en toe gebruikt. Denk aan een pizza, waar heel veel onnodige ruimte voor opgestookt moet worden. Je zou voor zoiets een oven kleiner moeten kunnen maken. 6 pizza’s boven elkaar is ook een oplossing. Dan verbruikt ie per pizza behoorlijk minder.

    Of iets smaakt heeft vooral met verse producten en goede kruiden te maken. Zelf bak ik vooral roer en dat neemt circa 1/10e aan energie tov een doorsnee oven.

    Geliked door 1 persoon

 5. Rebbeltje zegt:

  Heb de voordelen ervan nooit begrepen 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Bertie zegt:

  Ik zou het wel willen uitproberen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Anuscka zegt:

  Daarom heb ik er nooit één gehad! En dat gewiebel… dan ga ik wel op een boot liggen!

  Geliked door 1 persoon

 8. Yova zegt:

  Waterbed? Ik zou niet willen haha. Geeft mij maar gewone bed. Stroom vreters. Gewiebel hoefde voor mij niet. Voor de andere vinden dit wel lekker. Heen en weer….. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 9. om medische redenen wordt een waterbed wel eens aangeraden

  zelf heb ik er gelukkig geen behoefte aan

  groeten

  Like

 10. Spontanity zegt:

  Nooit een waterbed gehad, er wel eens op gelegen.
  Leuk voor een keertje, maar niet nodig verder.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.