Prinsjesdag 2022 ???

Bij eerdere demonstraties en protesten waren nog ouderwetse Prinsenvlaggen met banier te zien. Maar nu wapperen overal in Nederland hangen omgedraaide vlaggen, omgekeerde Nederlandse vlaggen, omgekeerde Luxemburgse vlaggen of de gewone vlaggen van Sleeswijk Holstein. Op Prinsjesdag wordt de troonrede door onze Koning uitgesproken. Op Prinsjesdag wordt de miljarden nota gepresenteerd door de minister van financien. Op Prinsjesdag geeft onze democratisch tot stand gekomen regering aan hoe in 2023 onze landelijk huishoudboekje, inkomsten en uitgaven, en ons persoonlijke financiele plaatje qua belastingen, toeslagen en dergelijke eruit gaat zien voor 2023.

Vier Landelijke Verkiezingen op rij hebben wij gezamenlijk voor een kabinet Rutte gekozen. Vier kabinetten Rutte op rij zijn grote problemen ontstaan, ontkend, gebagatelliseerd en/of vooruit geschoven.

Ook met deze miljardennota verwacht ik geen oplossingen voor de gigantische problemen in Nederland.

Het aantal dak- en thuislozen van allerlei leeftijden en nationaliteiten in Nederland is voor mij een schandalig gegeven. Zoals ook het aantal uit huis geplaatste kinderen vanwege bijvoorbeeld de Toeslagen affaire voor mij onacceptabel is.

Klimaatverandering, Groninger aardbevingen, Stikstof problematiek, stalontruimingen voor vogelpest, Q-koorts, varkenspest, terugkerende stalbranden, milieuverontreinigingen, Corona, de rij aan complexe problemen wordt vooral langer en langer.

De mogelijke oplossingen worden weggehoond en uitgesteld.

Een chauvinist en/of nationalist en/of royalist ben ik nooit geweest. Maar het aantal prinsenvlaggen en omgekeerde vlaggen doet mij pijn en maakt mij pessimistisch en depressief.

“Elke grote beschaving gaat ten onder aan haar eigen arrogantie.” Tot nu toe wist een andere menselijke beschaving het stokje over te nemen. Al is mijn angst nu vooral dat de hele mensheid wordt weggevaagd door die arrogantie!

De troonrede en miljardennota zie ik met angst en beven tegemoet …

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Prinsjesdag 2022 ???

 1. Karel zegt:

  mooi verwoord Rob
  met angst en beven zie je het tegemoet , gewoon niet kijken dan , toch
  en hopen dat het zooitje daar in het Haagse , het ooit leert šŸ˜¦

  rustige avond groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Happy Hulk zegt:

  Als je niks verwacht van de regering, valt het allemaal wel mee.

  Iedereen lijkt wel te verwachten dat de regering alles voor de mensen oplost.

  En de regering, zijn ook mensen.

  Wij mensen maken Nederland groot.
  Ga aan het werk en stop met zeiken!

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Mijn werkzame leven ligt door vervroegd pensioen achter mij.
   Vrijwilligerswerk maakt dat ik het nog drukker heb dan tijdens mijn werkzame leven.

   Maar serieus vind jij mij een zeiker?
   In veel blogposts beschrijf ik oplossingen.
   Of nieuwe mooie ontwikkelingen presenteer ik op mijn blog.

   Vredelievende groet,

   Like

   • Happy Hulk zegt:

    Iedereen zeikt over de regering, beste Rob.
    En het helpt geen ene moer.
    Zonde van de tijd die daaraan wordt besteed.

    Like

    • Dhyan zegt:

     Dit soort mensen die gerechtvaardigd kritiek afdoen als gezeik en vinden dat we er toch geen moer aan kunnen doen drijven juist dit land naar de afgrond. Als er geen kritiek meer is wordt alles wat een enkele belangen groep goeddunkt doorgevoerd. Dienaangaande zijn belangengroepen, vertegenwoordigd in politieke partijen de wassen neus van de democratie. Het blijft belangrijk dat we voor onze het algemeen welzijn dienende zaak opkomen.

     Like

 3. Het politieke leven in Nederland is voor mij een groot mysterie. Toch zie ik in dit logje problemen opduiken waar ook wij, Belgen, mee worstelen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Anuscka zegt:

  En aansluitend op Thomas: ook wij, in Denemarken. Maar: in een vol land als Nederland concentreert de problematiek zich enorm. Geen angst en niet beven Rob! Het is zoals Hulk ook zegt: jij en ik maken er een leefbare wereld van. Als iedereen gaat zitten wachten tot ‘de regering’ iets (voor ze) doet… nee, dan komt het niet goed met de mensheid.

  Geliked door 1 persoon

 5. meninggever zegt:

  De aard van een democratie is dat we in een land leven waar de regering geen dictaten kan afgeven zonder dat je daar bezwaren tegen kunt maken. De diverse bestuurslagen maken ook dat een regering in Den Haag maar moeizaam bepaalde dingen zonder overleg of onderhandelen kan uitventen. Het tegenovergestelde van dit gegeven is de dictatuur. In Turkije, Iran, Rusland en China zien we wat dat inhoudt. Elke vorm van protest in de kiem gesmoord. Waar we hier last van hebben is politiek gedram, gezwam en weinig begrip voor hen die worden getroffen door bepaald beleid. De volgens jou democratische regering is niet gekozen door het volk tijdens TK21. De dwangcombinatie met D66 maakt dat we nu een #linkspopulistische koers varen waar de bevolking centrum rechts stemde. Dat houdt in dat klimaatgedram wordt gecombineerd met onbegrensde immigratie, met verstening van het landschap, met zgn. solidariteit met Oekraine en alle gevolgen van dien. Toeslagenaffaires hebben ook een oorzaak. Ik vind uithuisplaatsing van kinderen vreselijk, maar zag ook dingen als Bulgarenfraude, Slowakenfraude en ook voorbeelden van enorme fraude met die kindertoeslagen voorbij komen in het nieuws. Dan wordt een uitkeringsorgaan wel kritisch, regelingen veel te toegankelijk voor hen die er geen recht op hebben. Deze regering zit te veel op een met goud en fluweel beklede troon. Een minister van Financien die het verschil niet weet tussen debet en credit maar wel bezig is met Buitenlandse Zaken waar weer een minister zit die zich druk maakt over de LHBTQ gemeenschap elders in de wereld. Wij leven in een Madurolandje. Maar vergeten wel eens dat de regering (en ambtenaren) in dienst zijn van het volk en niet omgekeerd. Want in dat laatste geval is het alsnog een dictatuur. En ik heb voldoende dictaturen gezien om te weten dat je daar niet in wilt leven…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.