Mijn worsteling, met update

In de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Amsterdamse gemeenteraad worden regelmatig FASCISTOÏDE denkbeelden verkondigd. De voorzitters en andere politici moeten daar samen mee om gaan. Een cordon sanitaire? Weglopen? Of met de juiste feiten, argumenten tegen spreken?

Mensen afwijzen alleen om hun geloof? Gedwongen geboortebeperking propageren? Voor mij ongepast! Zeker maar niet alleen na de Tweede WereldOorlog.

Ik maak mij zorgen.

Op de tv, radio, in kranten en op het internet wordt het fascisme bejubeld. Eindredacteuren hebben hier hun verantwoordelijkheid in.

Ik maak mij daar zorgen om.

Ik ben een liberaal, democraat en voorstander van vrije meningsuiting. Niet voor niets blog ik met mijn eigen naam. Niet voor niets dat al mijn schrijfsels puur en alleen mijn eigen verantwoordelijkheid zijn. Maar ook geef ik alle ruimte aan iedereen om een eigen reactie te plaatsen.

In sommige reacties op mijn blogposts sijpelen steeds meer FASCISTOÏDE denkbeelden. Herhaaldelijk afwijzen van mensen alleen om hun geloof. Regelmatig gedwongen geboortebeperking voorstellen.

Ik maak mij daar zorgen om.

Blokken en verwijderen botst met mijn liberale, democratische principes.

Ik ben een liberaal, democraat en voorstander van vrije meningsuiting.

En juist daarom ben ik bezorgd.

Deze blogpost heet niet voor niets mijn worsteling.

Met mijn blog wil ik geen platform zijn voor het verspreiden van FASCISTOÏDE denkbeelden.

Vandaar mijn worsteling …

En vandaag krijg ik een reactie op mijn worsteling: https://altijdmijnmening.com/2022/10/18/linkse-retoriek/

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

29 reacties op Mijn worsteling, met update

 1. Mouna zegt:

  Helemaal mee eens, zeer zorgelijk 😦 en je kan de conspiritualieit invloed daarin niet onderschatten want het is ook ook precies wat toen met Hitler is gebeurd, juist de spirituele esoterische… mensen hebben geholpen hem zijn de macht te komen,

  Geliked door 2 people

 2. Matroos Beek zegt:

  Het is ook zeer zorgwekkend…

  Geliked door 1 persoon

 3. Karel zegt:

  het is heel verontrustend Rob

  Geliked door 1 persoon

 4. Spontanity zegt:

  Ik kan soms heel zwart/wit zijn met mijn opmerkingen.
  Het is heel lastig om het juiste gevoel over te brengen.
  Maar, ik ben het met je eens.
  Ook al laten mijn antwoorden soms iets anders vermoeden.
  Niet dat ik het dan altijd met alle aspecten eens ben, maar…………….!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ximaar zegt:

  Ik blog onder m’n eigen pseudoniem, omdat ik een zeer aparte achternaam heb. Ben ooit omwille van die achternaam van een forum uitgesloten. Veel schrijvers en artiesten gebruiken een pseudoniem. Los daarvan ben ik progressief-liberaal-sociaal. Block dus vrijwel nooit iemand en gelukkig is daar weing reden toe. In de omgangsregels van m’n blog staat wel dat ik het kan doen en ik heb het ooit moeten doen voor een school-IP met veel tractorjeugd.

  Geliked door 2 people

  • Rob Alberts zegt:

   Ik herinner mij dat jij ooit iets schreef over jouw werkelijke naam.
   Zolang ik bij jou lees krijg ik steeds meer respect voor wat jij allemaal doet.

   En met enig speurwerk is jouw echte naam snel te vinden.

   Blocken doe ik met tegenzin. En heb ik tot nu toe nog nooit gedaan.
   Anoniem of niet?
   Het uitsluiten van mensen puur en alleen om hun geloof. En het propageren van collectieve bevolkings beperking.
   Het stuit mij tegen de borst.

   Vredelievende groet,

   Like

 6. KnutzEls zegt:

  Mijn pseudoniem is nogal doorzichtig en ik ben vast ook onder eigen naam bekend. Ik begrijp je zorgen. Toch ben ik verbaasd dat er blijkbaar verschil bestaat tussen ene of de andere uitsluiting. Iedereen is vrij om te geloven wat hij/zij wil. Ik vind het niet belangrijk wie men liefheeft, met wie men omgaat.
  Maar er is in deze wereld een groep die koos voor geen vaccinatie. Eigen lijf, eigen beslissing. Maar die groep heeft beslist heel veel te verduren gehad en nog steeds. Een paar weken geleden vonden een aantal mede-cursisten dat ik “geen recht zou hebben op verzorging in een ziekenhuis”. En dat doet pijn. Ik geef de link van mijn blog van 25 sept. 2021: https://www.knutzels.nl/2021/09/25/vandaag-2/ Het geldt nog steeds.

  Geliked door 2 people

  • Rob Alberts zegt:

   Deze blogpost van jou heb ik gemist.
   Toevallig heb ik vandaag mijn afspraak voor een nieuwe vaccinatie gemaakt. Mijn persoonlijke keuze. Mijn buren zijn fel tegen het vaccineren. Hun vrije keuze. Wij zijn goede buren en ondersteunen elkaar.

   Op diezelfde manier respecteer ik jouw keuze.

   Knutzel Els of Knutzels vind ik een leuke blognaam. Wat jouw werkelijke naam is? Ik heb mij er nooit mee bezig gehouden.

   Het onverbiddelijk afwijzen van groepen mensen staat mij tegen.

   Met mensen met een afwijkende mening wil ik gewoon het gesprek aangaan. Dat er niet altijd overeenstemming is behoort bij het leven.

   Vredelievende groet,

   Geliked door 2 people

 7. Vlierbloesem zegt:

  Zelf gebruik ik een pseudoniem om geen last te hebben. De email verbonden met mijn blog is alleen in gebruik voor mijn blog.

  Blog reacties wis ik tot nu toe alleen als het spam is. Vaak gaat dat automatisch. WordPress heeft een goed spamfilter.

  Discussie over corona maatregelen kan hoog oplopen. Zolang beide kanten reageren houdt het zich hopelijk in evenwicht. De grofste beledigingen komen via de email. Die worden automatisch uitgefilterd. Daar heb ik dus weinig last van.

  In de lijst met email volgers zitten tenminste 2 volgers die regelmatig de huidige overheidsstandpunten over corona plaatsen. Het spamfilter wist automatisch reacties als mensen steeds weer het zelfde op vele blogs plakken.

  Op sommige blos worden mijn reacties gewist. Ik scheld en vloek niet, maar ik ben het niet altijd eens met de officiële standpunten van dat moment.

  Geliked door 2 people

 8. gewoonanneke zegt:

  Ik vind het ook maar eng allemaal ……

  Geliked door 2 people

 9. Bertie zegt:

  Je zorgen begrijp ik.
  Ook ik zie en hoor meningen die ik verwerpelijk vind maar ik ben minder pessimistisch. Een regeerperiode duurt vier jaar en ik hoop telkens dat een ander geluid de boventoon gaat voeren. Onnozel misschien, maar je ziet het door alle tijden heen dat stromingen tegenweer krijgen. Toegegeven, soms wat laat.
  Van de andere kant kan je niet verwachten dat iedere burger evenveel sociaal gevoel heeft, vooral niet wanneer ze de dupe zijn van ongeschikte (lokale) overheden. Klein bijvoorbeeld: lees het boekje ‘Buurvrouw’ van Vrouwkje Tuinman.
  Logisch dat een paar kwalijke partijen dit als een politiek gat in de markt zien, dat hou je. Zolang ze maar klein blijven.
  Ik stop, ik raak niet uitgepraat. 🤔

  Geliked door 2 people

 10. Rebbeltje zegt:

  De ik wereld breid zich uit…zorgelijk!
  Snap je worsteling helemaal 🙂

  Geliked door 2 people

 11. Anuscka zegt:

  Omdat ik mij niet zo ‘bemoei’ met de rest van de wereld (en daarmee bedoel ik dat ik geen nieuws lees, geen tv kijk, geen vol sociaal leven heb, maar wel eigen blogs onder mijn eigen naam) heb ik weinig te maken met de reden van jouw worsteling. Ik vermoed dat het ook scheelt wat je woonplaats is, al slaat de verrechtsing hier op het platteland ook wel toe. Op mijn blog(s) heb ik nog nooit iemand hoeven te blokkeren maar dat ligt ook aan de onderwerpen en de manier waarop ik er over schrijf. Ik ben niet zo’n meninggever… wat ik vind, vind ik minder belangrijk dan wat ik doe.
  Hoe dan ook: dat jij je zorgen maakt snap ik en is heel terecht

  Geliked door 3 people

  • Rob Alberts zegt:

   Dank voor jouw reactie.
   Wat jij/jullie doen spreekt mij aan.
   Ik lees daar graag over.

   Vredelievende groet,

   Geliked door 2 people

  • Tis allemaal wat! 🤨 Heb ook geen onwenselijke reacties op mijn blog tot op heden. Het wordt ook niet druk bezocht. Wel wéét ik dat e.e.a. indirect wordt opgepakt……
   Overigens heb ik liever dat men rechtstreeks is, zonder omwegen.
   Het is zoals het is en ik heb niet de intentie de wereld te veranderen. Ben tenslotte geen leider! Wil wel graag weten van wáárom dit en dat is, om het vervolgens vanuit een bepaalde invalshoek te kunnen relativeren….. Heb wel veel over mijn kant moeten laten gaan (incasseren) en had dit alles voor geen goud willen missen.
   Meten is weten!

   Geliked door 2 people

 12. Sjoerd zegt:

  Iedereen mag vinden wat hij wil, als we het er maar mee eens zijn dat er te veel mensen op deze planeet leven…

  Like

 13. Suskeblogt zegt:

  Een groot deel van de bevolking kan niet tegen de veranderingen die plaatsvinden in de maarschappij en grijpen gemakshalve terug naar een verleden dat nooit bestaan heeft. Daaruit onstaan dan die fascistoïde denkbeelden waarvan extreemrechtse politici misbruik maken. Een spijtige evolutie.
  Ik laat hierdoor niet om naar die halal winkeltjes te gaan en een praatje te slaan met die mensen.

  Geliked door 1 persoon

 14. Inderdaad zeer zorgwekkende ontwikkelingen

  Like

 15. Uw worsteling is heel begrijpelijk. Fascistische denkwijzes zijn van alle tijden en zullen helaas nooit uitgeroeid worden.
  Mijn pseudoniem heb ik gekozen op het moment dat ik nog werkzaam was in de bank. Ik wou niet dat ‘klanten’ of ‘leidinggevenden’ met mijn schrijfsels zouden worden geconfronteerd.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   En jouw pseudoniem past jou uitstekend. Jouw Fantastische Vertellingen staan in mijn geheugen gegrift. Jouw openhartigheid over het reilen en zeilen in het leven van Thomas/Paul vind ik bewonderenswaardig.
   Vriendelijke groet,

   Geliked door 2 people

 16. Rob Alberts zegt:

  Hoewel mijn worsteling nog steeds bestaat ben ik nu door een mede blogger op alle internet vlakken geblokkeerd. LinkedIn-connectie, Twitter contact en reactieveld op de blogposts zijn onmogelijk gemaakt.

  Ik ben een liberaal, democraat en voorstander van vrije meningsuiting.

  Maar blijkbaar is het makkelijker om mij op alle manieren te blokken i.p.v. in gesprek te blijven over verschillende ideeen en meningen.
  Oppervlakkige gemoedelijke gesprekken of diepgravende verdiepende gesprekken zijn eenzijdig afgekapt.

  Ondertussen worstel ik verder met wat te doen met in mijn ogen foute opmerkingen en reacties in de toekomst ……..

  Vredelievende groet,

  Like

 17. Herman zegt:

  Ik snap je worsteling hiermee, Rob. Maar de meeste reacties die je krijgt lijken mij van redelijke mensen te komen. Misschien niet altijd met een gelijke mening, maar zoals je zelf al zegt, daar moet ruimte voor zijn. De grens ligt wat mij betreft bij beledigen of erger. Gelukkig zie ik dat nog niet onder jouw blogs. Blokken is ook een teken van zwakte. Maar helaas leidt het wel tot een maatschappelijke deling, die vooral op internet bestaat. Ik vind eigenlijk dat anonimiteit op internet moet worden uitgebannen, op welke manier dan ook. Als je ergens voor staat, dan graag met je echte naam. Jij doet dat.

  Geliked door 1 persoon

 18. Yova zegt:

  Eerlijk gezegd. vind ik eng idee. Jou worsteling is voor begrijpelijk. En word alleen maar erger zorgelijk….. Niet te hopen natuurlijk.

  Like

 19. djaktief zegt:

  Ik ga veel dingen uit de weg en reageer niet op alles. Mensen zullen me misschien een schijterd vinden. Maar daardoor voorkom ik veel worsteling voor mezelf. Sterkte met het zoeken van jouw weg

  Geliked door 1 persoon

 20. Rob Alberts zegt:

  Het heeft even geduurd. Maar er is nu ook een reactie gegeven op mijn worsteling:
  https://altijdmijnmening.com/2022/10/18/linkse-retoriek/

  Vriendelijke groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.