Piet Wortel 5

In het Parool lees ik het van de vervolging en arrestatie van Piet Wortel. Waarbij het Parool weer de Telegraaf volgt met de nieuwsgaring.

‘Surinaamse drugshandelaar Piet Wortel in Almere gearresteerd’

Een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft dinsdagochtend de beruchte Surinaamse drugshandelaar Piet Wortel in een woning in Almere gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij twee liquidaties en grootschalige drugshandel. Dat meldt De Telegraaf.

Wortel, die al jarenlang in het vizier is van politie en Openbaar Ministerie, zou onder meer opdrachtgever zijn van de moord op oud-profvoetballer Kelvin Maynard op 18 september 2019 voor een brandweerkazerne in Amsterdam-Zuidoost.

Maynard werd in 2019 vermoord door twee mannen op een motorscooter. De moordzaak kreeg extra aandacht omdat brandweerlieden de reanimatie van de voetballer filmden en op sociale media zetten. De daders waren te zien op camerabeelden. Een maand later arresteerde de politie drie verdachten, die later weer zijn vrijgelaten.

De aanleiding voor de moord op Maynard zou de diefstal van 400 kilo cocaïne zijn. Wortel heeft eerdere iedere betrokkenheid bij deze zaak ontkend.

Genciël ‘Genna’ Feller (23) was volgens geruchten in het criminele milieu ook betrokken bij de diefstal van de cocaïne. Feller werd in september 2019 doodgeschoten in Willemstad op Curaçao. Voor de moord op Feller zijn twee uitvoerders veroordeeld tot gevangenisstraffen van 20 jaar, een derde kreeg 16 jaar cel opgelegd. Naar aanleiding van de moord op beide mannen loofde het Openbaar Ministerie eerder dit jaar een beloning uit van 20.000 euro voor tips die leiden naar de opdrachtgevers.

In maart dit jaar werd Wortel gearresteerd op Aruba. Hij was in 2014 veroordeeld tot 7 jaar cel vanwege zijn rol in grootschalige drugshandel. Op verlof vluchtte Wortel naar Paramaribo, waardoor hij het restant van zijn straf niet uitzat. W. zat in het laatste deel van zijn detentie en had een enkelband.

Deze arrestatie heb ik niet zien aankomen. Zoals ik ook niet verwacht dat er van het ene halfrond naar het andere halfrond gereisd kan worden door een voortvluchtige …. Blijkbaar is er deze week in Nederland een grootschalige actie geweest om een van de vele drugsclans op te pakken?

Dat er sterke verbanden zijn met de voetbalwereld komt ook steeds duidelijker naar boven. Of het amateurvoetbal en/of de profclubs hier voldoende alert op zijn? Voor mij zijn alle gebruikers mede verantwoordelijk voor de gevechten en doden bij de drugsmaffia. Zwijgen past niet meer. Dat grote groepen jongeren meegezogen worden in de drugsmaffia maakt hele families kapot.

In Amsterdam-ZuidOost proberen bestuurders de zwijgcodes te doorbreken. Waarbij ik vooral hoop dat er scholing en werk voor de jeugd komt. Maar ook dat moeders, zussen, tantes gaan begrijpen dat de drugshandel een doodlopende weg is voor hun zoons, broers en neven.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Geen categorie, gezondheid, Kinderen, Onderwijs, persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

12 reacties op Piet Wortel 5

 1. elsjeveth zegt:

  De naam Piet Wortel klinkt nochtans vriendelijk en komiek, zo uit een stripalbum voor jongeren weggestapt. Helaas de werkelijkheid is triest.

  Geliked door 2 people

 2. Suskeblogt zegt:

  Ik vrees dat het dweilen is met de kraan open. De drugsmaffia heeft hier ook al geprobeerd een politicus te ontvoeren. Het wordt alleen maar erger.

  Geliked door 1 persoon

 3. Matroos Beek zegt:

  Er wordt gewoon openlijk gedeald. En wegens bedreigingen, worden getuigen het zwijgen opgelegd. Het is zeer zorgelijk.
  En ja, voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Zeker in dit geval.
  P.S. Piet Wortel is eerder een naam voor een konijn uit een stripverhaal, dat maakt hem nog enger.

  Like

 4. Karel zegt:

  ik hoorde zojuist in het enige nieuws dat ik volg , het 8 uur journaal dat er weer een drug en witwas bende is opgerold , kon dus niet van deze meneer Wortel zijn , die zit al vast , en hopelijk al zijn vriendjes ook , nu vast houden ook

  rustige avond groet

  Like

 5. Bertie zegt:

  Eens zat ik in een klas met drie medeleerlingen die Wortel heetten. Geen familie, de naam kwam vaak voor. Ze leken niet op konijnen. 🙂
  Dit terzijde.
  Ook ik vind deze zware drugscrimimaliteit vreselijk, had Piet het toch maar bij een wortel gehouden.

  Like

 6. Sjoerd zegt:

  Veel voetbalgelden zijn altijd al uit het illegale circuit gekomen, naast de reguliere gelden waren er vaak mensen die “bijbetaalde” op een aankoop of steun.

  Like

 7. hermanstel55 zegt:

  Zelfs het instellen van een speciale anti-drugseenheid (DEA) in de Verenigde Staten kan de opmars van deze criminelen niet stoppen. Het lijkt een bij voorbaat verloren race.

  Like

 8. Wie kan een naam als Piet Wortel nu ernstig nemen?

  Geliked door 1 persoon

 9. Rebbeltje zegt:

  Die zijn niet meer uit te roeien…wel bespreekbaar maken met de kinderen is belangrijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.