Duruacupunctuur

Uit een vorig leven herinner ik mijn interesse in Oosterse en Westerse filosofische stromingen. Afgelopen zondag kreeg ik een nieuwe beleving met het Oosterse denken. Genietend van een koffie met appeltaart luister ik naar Amina. Wij kennen elkaar al jaren. Zij wonend in Kelbergen. En ik verhuizend naar Kantershof. Eens in de zoveel tijd kletsen wij de tijd weer aan elkaar. Maar nu was er ook iets te vieren. Aanvullend op haar afgeronde opleiding Europese Kruiden heeft zij nu haar certificering voor acupunctuur behaald. Dit bovenop haar big-registratie als verpleegkundige. Ik vind het een wereldprestatie! Naast haar drukke baan als praktijkondersteuner bij een huisarts en moeder van een paar pracht kinderen heeft zij haar opleiding met lof voltooid.

Ik geniet van de manier waarop zij vertelt over twee totaal verschillende wereldbeelden. En hoe dit kan helpen om een gezond lichaam te ondersteunen of terug te halen. Ondertussen voelt zij ook even aan mijn pols. De Chinese wijze om de energiebanen in ons lichaam te onderzoeken. Met wat aanvullende vragen moet ik ook nog even mijn tong naar haar uitsteken. Mijn gratis consult laat ik verder onbeschreven.

Binnenkort begint zij haar eigen praktijk. Een locatie in het centrum van Amsterdam en een locatie in Amsterdam-ZuidOost. Terwijl ik naar haar toekomstplannen luister vertelt zij trots hoe zij een zieke oudere man met het zetten van de juiste acupunctuur naaldjes van een zeer vervelend ongemak heeft verholpen. De glunder op het gezicht van Amina en de energie die zij uitstraalt! Een acupuncturist kijkt naar andere energiebanen. De positieve energie waarmee Amina haar toekomstige patiënten wil helpen wens ik iedereen toe. Vandaar deze blogpost.

Met de volgende weblinks verwijs ik naar de regels m.b.t. big-registraties, haar Europese Kruiden-opleiding en haar acupunctuur opleiding.

https://www.bigregister.nl/

Kruidenopleidingen: Kruiden op Zolder en de Europese academie Natuurgeneeskunde

Acupunctuur opleiding: Qing Bai Academie

En ten slotte natuurlijk haar website met contactgegevens:

https://www.duruacupunctuur.com/

Duruacupunctuur praktijkadressen: Bijlmerdreef 657 in de huisartsenpraktijk en Weteringschans 74 in het Ita Wegmanhuis

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid, Natuur, persoonlijk. Bookmark de permalink .

13 reacties op Duruacupunctuur

 1. Karel zegt:

  mogge Rob
  ja knap ven deze mevrouw , zo’n druk bestaan en dan toch deze cursus goed doen

  rustige pols groet

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje zegt:

  Dat zou meer met elkaar moeten samenwerken

  Aum Shanti

  Geliked door 1 persoon

 3. Helaas woont en werkt de dame wat té ver om een consult uit te proberen.

  Like

 4. Sjoerd zegt:

  Mensen helpen als roeping is toch net even anders dan studeren en daarna de vruchten ervan plukken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Haha… Dat onderzoek mocht ik vandaag ook bij de Physician Assistant ondergaan. Volgende week gaan de naalden erin… 😉

  Like

 6. Spontanity zegt:

  Gratis consult, altijd fijn!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Yova zegt:

  Rode zakdoek is wel apart om carnaval te gebruiken. DE mensen met elkaar helpen is altijd wel welkom. Ja toch. Wat naar dat 2 prikken hebben gehad dat je niet zo lekker voelde. Het trekt wel later weg. IK hoor wel meer mensen die ook hebben gehad. Wij hadden geen last van. Verleden jaar wel…. Fijn weekend.

  Like

 8. Anuscka zegt:

  Woonde ik dichterbij, dan zou ik na deze enthousiasme blogpost graag eens bij haar langs gaan. Geweldige vrouw lijkt me, deze Amina!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.