Haroon, Khadija en Ibrahim

Haroon is in Afganistan zijn gezin en familie verloren door de nog steeds voortdurende oorlog. Khadija heeft in Marokko haar universitaire studie Frans afgerond. En Ibrahim is in Oeganda gemarteld door het Verzetsleger van de Heer onder leiding van Joseph Kony 

Haroon heeft een afgeronde opleiding als architect en bouwkundig tekenaar. Maar krijgt in Nederland geen erkenning van zijn diploma’s. Met zijn 2 rechterhanden, kennis van zaken en doorzettingsvermogen werkt hij een volle werkweek in zijn allround klussenbedrijf. Graag zou hij een eigen huis willen kopen. Alleen wil geen enkele bank hem een hypotheek verstrekken. Ook een huurhuis is moeilijk zo niet onmogelijk. Regels en wooneisen in Amsterdam zijn lastig. Graag zou ik hem mijn bovenverdieping verhuren. Maar mijn huis splitsen is lastig en moeilijk. En de gebruikelijke korting op mijn AOW bij voordeur delers vind ik ook weer vervelend. Via activiteiten van Hart voor de Kbuurt leerde ik Haroon kennen. https://www.facebook.com/HartVoorDeKbuurt

Khadija holt alle werkdagen naar 3 verschillende schoonmaak klussen. Zij is ambitieus. Zij heeft mij als taalmaatje/taalcoach gevraagd om haar te helpen met haar B1-examen Nederlands. Het liefst wil zij in Nederland op een middelbare school Frans geven. https://www.taalcoachwijzer.nl/

Ibrahim wordt aan mij gekoppeld via https://venzo.co.nl/vrijwilligers/ Vanuit een COA woont Ibrahim nu tijdelijk op een kamer in Amsterdam-ZuidOost. De martelingen bezorgen hem nog steeds slapeloze nachten, hoofdpijn en zorgen. Met een kruk, rollator en rolstoel beweegt Ibrahim zich met moeite door de kamer. Omdat de woning op 1 hoog is kan hij niet alleen/zelfstandig naar buiten. Terwijl de buitenlucht en andere mensen een klein beetje zijn zorgen kunnen verhelpen?

Elders lees ik over het gedachtengoed van de PVV, FvD, JA21 en de groep van Haga. Maar ook over een nieuwe groep https://asianraisins.nl/ die opstaat tegen het racisme en de vreemdelingenhaat in Nederland.

In mijn ogen gedraagt het Rijke Nederland zich zeer armoedig naar vluchtelingen en arbeidsmigranten.

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Geen categorie, persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

21 reacties op Haroon, Khadija en Ibrahim

 1. Karel zegt:

  en net zo naar aowers 😦

  Geliked door 3 people

 2. Sjoerd zegt:

  Inderdaad, als je uitgewerkt ben hoor je er ook niet meer bij…

  Geliked door 3 people

 3. Ik heb zoveel respect voor wat jij doet samen met deze mensen. Ik vind het vreselijk hoe er met hen wordt omgegaan ook in België. Maar jij doet er daadwerkelijk iets mee. Chapeau

  Geliked door 6 people

 4. Respect voor wat je doet. Ik doe vrijwilligerswerk in een dierenopvangcentrum. Het geeft een goed gevoel om iets onbaatzuchtigs te doen.

  Geliked door 4 people

 5. Suskeblogt zegt:

  Je levert prachtig werk als vrijwilliger Rob. Die mensen kunnen alle hulp gebruiken. Jammer dat er veel mensen zijn die anders denken over gelijk die drie waarover je schrijft.

  Geliked door 3 people

 6. Rebbeltje zegt:

  Als je wat kan betekenen voor die mensen…moet een heerlijk gevoel geven ook al kan je weinig doen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Bertie zegt:

  Het ziet er inderdaad niet goed uit, in België gaat het niet veel beter.
  Geloof je dat het in andere westerse landen beter gaat?

  Geliked door 1 persoon

 8. Anuscka zegt:

  Diep respect voor wat jij doet Rob. Hier in Denemarken is het qua vreemdelingenhaat en politiek helaas niet veel anders gesteld 🥲 Ja, Oekraïeners, die worden door iedereen in de watten gelegd. Maar ja, dat zijn witte ‘christenen’ hè….

  Geliked door 1 persoon

 9. Matroos Beek zegt:

  Het raakt me diep Rob. Niet alleen in Nederland, maar ook in België is het respect voor mensen in nood en voor vluchtelingen ver te zoeken. Wat een kille, harde maatschappij. Ik werk beroepshalve met vluchtelingen, maar als ik met pensioen ben, hoop ik net als jou mij verder voor hen in te zetten. Dikke pluim voor wat je doet Rob. Er zijn te weinig Robs in deze wereld.

  Geliked door 1 persoon

 10. careldem zegt:

  ik heb nooit met tegenzin betaald gewerkt maar de meeste voldoening vind ik toch in mijn vrijwilligerswerk. Die voldoening is nodig om het vol te houden in een tegenstribbelende maatschappij. Er moet zoveel gedaan worden, zoveel mensen geraken tussen wal en schip. Zonder vrijwilligers stort de hele maatschappij in, hulde voor die inzet!

  Geliked door 3 people

 11. Anita zegt:

  Très émouvante histoire. Tous mes respects sur ce que vous faites sur ces gens.
  Bon week end
  Bisous

  Geliked door 1 persoon

 12. elsjeveth zegt:

  Ik probeer me te verplaatsen in ´de vluchteling´ wat zou ik doen als ik in zo´n gruwelijke omstandigheid terecht zou komen, vervolgens veilig denkt te zijn in een voor mij volslagen onbekend land en dan ook daar te maken krijgen met haat tegenover mijn persoon en familie.
  Hulde voor de vrijwilligers en begeleiders in centra waar men op zo goed mogelijke manier zorgt voor het welbevinden van onze medemens.

  Like

 13. Rob Alberts zegt:

  Bea schrijft in de krant en op haar blog dat er ook professioneel kanjers zijn die vluchtelingen helpen:
  https://matroosbeek.com/2022/11/19/wereldklasse-5/

  Vredelievende groet,

  Like

 14. Herman zegt:

  Mooie acties, Rob. Je bent uit het goede hout gesneden. Nederland wordt een steeds onaangenamer land. Af en toe schaam ik me voor dit land. Ook de overheid doet zijn best om zo onbetrouwbaar mogelijk te zijn. Waar is het fout gegaan?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.