Reinier van Dantzig speelt vals

Bij het ontstaan van D66 worden er mooie plannen en ideeën gepresenteerd. Het vernieuwen en verbeteren van de democratie in Nederland staat voorop. Het referendum is daar een voorbeeld van. Hoewel mijn ervaring en deelname aan referenda in Amsterdam weer niet zo geweldig zijn. Zoals ook het referendum rondom Oekraïne een teleurstelling is geworden. Het formuleren van de juiste vraag bij een referendum blijkt in de praktijk lastig te zijn. Om maar te zwijgen over de gevolgen en uitwerking van een uitslag/uitkomst bij een referendum!

Terug naar Reinier van Dantzig:

Wanneer democratie belangrijk is, dan zijn de te volgen democratische spelregels nog belangrijker.

Bij de besluitvorming van de Hoofd Groen Structuur voor de gemeente Amsterdam verandert Reinier van Dantzig op eigen houtje de spelregels van de inspraak en uitwerking.

Juist de toegankelijkheid en betrouwbaarheid van de Nederlandse Democratie zou voorop moeten staan bij D66-wethouder Reinier van Dantzig.

En juist dat ontbreekt bij Reinier van Dantzig. Op dit dossier, maar ook bij anderen dossiers. Eigenbelang als (horeca-)ondernemer staat bij voormalig gemeenteraadslid en huidige wethouder Reinier van Dantzig altijd voorop.

Terwijl de oprichters van D66 juist een algemeen democratisch belang in de politiek wilden versterken en verbeteren.

Dat de betrokkenen, deelnemers en insprekers m.b.t. de Hoofd Groen Structuur woedend zijn is begrijpelijk. Met deze blogpost ondersteun ik de insprekers: Joyze Hoogland, Heleen van Hombergh, Diana Drenth, Anja Rutgers van der Loeff, Renate Nollen, Helene van der Heijden, Jaap Wolff, Corina Stins, Sietske Helen Bierens, Roy van Reijsen, Ron van Echteld, Peter Verbeek, John Zondag, Emile van Donk, Tineke Stricker, Kees Lakerveld, Saskia Boerma, Martin Blomenkamp, Thijs Zonneveld, Liesbeth Stricker, Johan Vlug, Sonja Brilman, Sylvia Fennis, Marco de Goede, Björn Warning, Reina van Zwoll, M, den Ouden, Jitske Hallema, Martijn van Beenen, Esther van der Meer.

Zoals ik ook de bezwaren ondersteun van de Stichting Hoge Dijk, Vereniging Spaar het Gein, NoordOogst, Vrienden van de Noorder-IJplas, Vrienden van de Sloterplas, Vrienden van het Diemerpark, Vereniging Gein3dorp, Vereniging de Oeverlanden moeten blijven, Volkstuinpark Tuinwijck Amsterdam-Noord, Ruigoord, Kernteam Oeverlanden Sloten, Vrienden van het Westerpark, de tuinen van Westerpark en Westerpark groen.

Dat deze woede grotendeels ontstaan is door het eigenmachtig veranderen van democratische spelregels is tekenend voor het politieke handelen van Reinier van Dantzig.

Persoonlijk vind ik het ook een schandvlek op het huidige Amsterdamse bestuur.

Ik wens de gemeenteraad heel veel wijsheid toe.

https://amsterdam.raadsinformatie.nl/vergadering/1060995

https://reiniervandantzig.nl/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Reinier van Dantzig speelt vals

  1. Ik begrijp niet meer wat de ‘d’ nog voor het ’66’ doet op dit moment. Ik hoop dat de wijsheid terugkeert in het beleid….

    Geliked door 1 persoon

  2. Herman zegt:

    Helaas heeft D66 voor mij als exponent van een leidende democratische partij afgedaan. Zeker nadat ik in de serie Rampvlucht heb gezien hoe wijlen minister Borst allerlei gegevens onder de tafel heeft gehouden. De principes van oprichter Van Mierlo zijn danig verkwanseld. Helaas…..
    Bedroefde groet,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.