Energie transitie hub Kbuurt

Eindelijk wordt de energie transitie hub Kbuurt geopend.

Een samenwerking voor bespaar- en verduurzamingsprojecten in de Kbuurt. Het rijtje deelnemers is imposant de vrijwilligers van Hart voor de Kbuurt hebben heel energiek de volgende partijen bij elkaar gekregen: Lieven de Key, Royal Haskonings, Rochdale, CoForce, Buurtteams, ABN AMRO, Zuidoost City, Leger des Heils, Open Schoolgemeenschap Bijlmer, Diverse installatie techniek bureaus die snuffelstages aan jongeren willen aanbieden, Moskee Taibah, Winkeliersvereniging winkelcentrum Kameleon,  www.Klusbrigade1104.nl , Repaircafe, Albert Heyn, De Groene Hub, 02025, Actienetwerk 15%GasTerug. Met excuses voor de mensen die ik in dit rijtje vergeet.

De opening begint duurzaam met recycle kadoos. Iedereen wordt uitgenodigd om i.p.v. bloemen oude batterijen, gebruikte lege inktpatronen en oude frituurolie in te leveren.

Wat kunt u vinden in de energie transitie hub Kbuurt: Hulp bij onverwachte energie zaken, Kennis over transitie, Repair cafe, Klus en -fix brigade en energie coaching, Inzamelpunt / recyling, Snuffelstages installatie techniek, kortom alle antwoorden voor besparen op uw energierekening en duurzamer leven.

OPENINGSTIJDEN het streven is om in het begin op de volgende openingstijden: werkdagen 13.00 – 19.00 uur Women Empowerment Zuidoost, Veronica en haar team, zullen de kern zijn van de gastvrouwen in de energie transitie hub Kbuurt. Natuurlijk ondersteunt door vele deskundigen op de achtergrond.

Uitbreiding is afhankelijk van vrijwilligers. Voor de laatste informatie check de website www.1104enzo.nl/transitiehubkbuurt

Hart van Kbuurt dankt de volgende instanties:

 • PBAZO met het ter beschikking stellen van de etalage van het Buurthuis Bonte Kraai als locatie.
 • Rabobank Amsterdam, dankzij een financiële bijdrage kunnen we starten. En een speciale afvaardiging van de ledenraad biedt hulp in de vorm van kennis en netwerk voor duurzame groei.
 • Women Empowerment Zuidoost, Veronica en haar team, die de kern vormen van de crew die als hosts zullen optreden.
 • Gemeente en Venzo/Swazoom voor het inregelen van een buurt baan voor Aniel.
 • De bevlogen inzet van vele andere ambtenaren, ook Masterplan Zuidoost en zeker ook de medewerkers van stichting !Woon.

De Opening zal gedaan worden door de Wethouder Zita Pels om 19.00. Iedereen is natuurlijk van harte welkom bij de opening. Maar kon ook een binnen lopen tijdens het winkelen in de Kameleon, markt Kraaiennest of tijdens het overstappen van metro naar de bus. Buurthuis de Bonte Kraai heeft altijd een kopje koffie of thee voor alle bezoekers.

https://1104enzo.nl/wethouder-zita-pels-opent-donderdag-transitie-hub-kbuurt/

https://02025.nl/message/74371/wijk-transitiehub-in-k-buurt-in-zuidoost-geopend-door-wethouder-pels

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Biologie, duurzame energie, energie besparen, Geen categorie, gezondheid, Natuur, persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

8 reacties op Energie transitie hub Kbuurt

 1. Wat een geweldig initiatief Rob
  Mooi dat dit voor elkaar is Veel succes

  Geliked door 1 persoon

 2. Suskeblogt zegt:

  Een heel mooi initiatief dit project.

  Geliked door 1 persoon

 3. Matroos Beek zegt:

  Wat goed! Veel succes!

  Geliked door 1 persoon

 4. terrebel zegt:

  Mooi voorbeeld van wat met samenwerken kan worden bereikt, Rob! Dat het project maar een groot succes mag worden.

  Geliked door 1 persoon

 5. careldem zegt:

  prachtig initiatief!

  Like

 6. gewoonanneke zegt:

  Wat een mooi initiatief. Succes er mee… en veel plezier natuurlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.