Siam in Almere

Jammer genoeg hebben velen een verkeerde voorstelling van Thaise massage. De echte Thaise massage noem ik lui sporten. Alle spieren worden aangeraakt. Ook de verschillende gewrichten worden bewogen. De rek- en strekbewerkingen doen mij goed. Alle spieren krijgen hun aandacht. Dat de botjes krakend ook nog eens op hun plaats gezet worden vind ik erg lekker.

De kleding geeft de kwaliteit aan, maar ook de prijs zegt wel iets. Door de aankleding van een echte massage salon waan je jezelf even op vakantie. De nauwelijks geklede Oosterse vrouwen hebben hele andere bedoelingen. Die laat ik dan ook aan mij voorbij gaan. Al verdient het volgende filmpje wel een glimlach: https://www.youtube.com/watch?v=btheeIEDIrE

Het lichaam wordt tijdens een Thaise massage in diverse yoga-posities gebracht. Al kan ik mijzelf niet voorstellen of al deze lichaamshoudingen zonder een beetje hulp zelfstandig mogelijk zijn. Maar misschien komt dat ook wel dat ik een luie sporter ben? Men wordt bewerkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur of masseuse. Olie komt er niet aan te pas. De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming. De massage beoogt het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties langs de energielijnen te weg te werken. Beginnend bij de voeten en voortschrijdend tot het hoofd, zal het lichaam van de cliënt worden bewogen, losgemaakt en uitgerekt. De combinatie van energetische en fysieke aspecten is uniek aan Thaise massage, en datzelfde geldt voor de gevolgen. Deze oude massage wordt omschreven als een gift voor het lichaam (fysiek), de geest (spiritueel) en het gevoel (emotioneel). Het is een manier om ziekte te verhinderen, een hulpmiddel bij het oplossen van blokkades vóór zij zich psychisch of fysiek manifesteren, en voor het verhogen van de flexibiliteit.

Mag ik een beetje reclame maken?

Sumitra en Kung geven beiden een geweldige Thaise massage.

http://www.siam-almere.nl/

 

 

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid, persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

28 reacties op Siam in Almere

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  ik ken alleen de sportmassages van alweer jaren terug , deden mij ook altijd deugd
  zonder ballonnen en toeters 🙂

  zondagse groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Sjoerd van bVision zegt:

  Lijkt me heerlijk om eens te doen

  Geliked door 1 persoon

 3. bentenge zegt:

  Reclame mag ! (sporadisch 🙂 )

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik kan de waarheid van dit logje enkel maar beamen.
  Ook het feit dat velen een verkeerd beeld hebben van Aziatische massage. Als je het aanbod Aziatische massage bekijkt in onze contreien, vind je in 80% van de gevallen zaken waar meisjes (al dan niet vrijwillig) in de seksindustrie worden tewerkgesteld. Wat mij betreft mogen ze die ‘business’ uitroeien.

  Geliked door 1 persoon

 5. Villasappho zegt:

  Reclame mag hoor als je ergens gelukkig gebruikt van maakt waarom niet.

  Geliked door 1 persoon

 6. shivatje zegt:

  Rob zo te lezen heb je van alle gekke oefeningen genoten. Want ze doen het lichaam toch wat aan bij zo een massage.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 7. gemma1952 zegt:

  Informatief verhaal Rob, Dat gefriemel aan mijn lijf is helaas niet aan mij besteed en werkt bij mij averechts wegens een overgevoelige huid.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jokezelf zegt:

  Heerlijk vind ik die massages. Ik heb ze ondergaan in Thailand zelf. Wat een ervaring! We waren in een blindeninstituut en in een vrouwengevangenis, waar de mensen les kregen om later in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien. Ik heb het in Nederland nooit aangedurfd, maar misschien moet ik me toch maar over mijn huiver heenzetten, want de massages zijn echt geweldig.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bertie zegt:

  Ik zou best zo’n massage willen proberen, heb er nog nooit een ondergaan.

  Geliked door 1 persoon

 10. meninggever zegt:

  Een lieve vriendin van ons heeft een echte heil-massagesalon opgezet een paar jaar terug. Als zij je onder handen neemt weet je waar je spieren zitten en ook de pijnplekken. Het is even rijden, maar dan krijg je ook wat. En prachtig ingericht, warm, zij in een schitterend uniform en met uitleg over de plekken die aandacht behoeven. Mijn rug was er zo een, ooit verpest bij het tlllen van echte auto’s, altijd een paar zwakke plekken, maar zij pakte ze feilloos beet. Ik was er zeer van onder de indruk. Maar ja, je moet er eigenlijk voor naar onder de rook van Rotterdam, best ver. Maar in tijden van nood weet ik haar prima te vinden…

  Geliked door 1 persoon

 11. Matroos Beek zegt:

  Dat lijkt me wel wat! Mij mogen ze ook eens alle kanten plooien en strekken en de chakra’s dooreen rammelen en losschudden… Ontspannen groet.

  Geliked door 1 persoon

 12. Ferrara zegt:

  Vast heilzamer dan de sportschool.

  Geliked door 1 persoon

 13. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  mijn weekend gaat gewoon verder hoor , ik leef nog steeds in een heel lang weekend 🙂
  en het bevalt me prima

  fijne avond groet

  Like

 14. Suskeblogt zegt:

  dit wil ik wel een aan den lijve ondervinden.

  Geliked door 1 persoon

 15. henk50 zegt:

  Ik heb een tijdje op enkele locaties in jouw wijk gewerkt. En ook een rondleiding meegemaakt door een enthousiaste vrijwilliger. Plus een Surinaanse maaltijd bij een aardige gastvrije mevrouw (in een garage ofzo). Wat een spirit! Ik zei toen dat ik hier best zou willen gaan wonen (2008), maar kreeg vervolgens een baan in de Kop van Noord-Holland.

  Geliked door 1 persoon

 16. henk50 zegt:

  Zie nu dat ik mijn bericht op de verkeerde plek heb geïnstalleerd (moest bij Driemond). Ik heb één keer een Chinese massage ondergaan. Leek wel een knokpartij. Aan mijn voeten moeten ze niet komen, ik schiet vanwege de reflex door het plafond…

  Geliked door 1 persoon

 17. Rimpelingen zegt:

  Sinds we in Thailand zijn geweest en ons daar aan verschillende soorten massage onderworpen hebben, ben ik er ook erg voor te vinden!

  Geliked door 1 persoon

 18. Massages zouden bijna verplicht moeten worden 😉

  Geliked door 2 people

 19. HesterLeyNel zegt:

  Dis net wat die ou seer spiere en gewrigte nodig het.

  Geliked door 1 persoon

 20. Paul zegt:

  Het eerste dat in mij opkwam was: ‘met hoogtepunt?’. En dat is waarschijnlijk precies wat je bedoelt. Ik ga af en toe naar een sportmasseur en dat helpt heel goed bij het voorkomen van blessures.

  Geliked door 1 persoon

 21. Haha, dat filmpje, geweldig Rob.

  Geliked door 1 persoon

 22. justmealial zegt:

  Ikzelf ga altijd naar de Chineese massage, ook echt een aanrader! “Het voorkomen van ziektes”, zeggen ze daar tegen… ik ben alleszins fan

  Geliked door 1 persoon

 23. Morgaine zegt:

  Best een eindje fietsen, sterker nog, een heel station afstand zit ertussen, hahahaha De prijzen zijn ernaar inderdaad, en ja ik zou het wel een keer willen ondervinden de thaise massage, zoals het hoort dan 😉

  In de stad zit er ook eentje, op de grote markt, maar tot nu toe denk ik.. wrong one…

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.