Goed, beter, best ???

In het nieuws wordt soms gesproken over een kleine crimineel of een zware crimineel. Soms noemt men iemand een mislukte straatrover. Bij moordaanslagen wordt vaak vermeld of er al dan niet een strafblad bestaat. Of in andere woorden of iemand een bekende is bij de politie. Tja, als mens kun je goed zijn. Maar een beter of zelfs een best mens?

Bij door brand gestorven vee maken we veel misbaar. Zoals ook onverdoofd slachten veel ophef krijgt. Maar ondertussen blakert veel vlees op de bbq.

Of het slachtoffer van een straatmoord nu onschuldig is of een bekende van de politie maakt in mijn ogen geen verschil. Zoals ook het stukje vis of dier op het bord voor mij een zinloze dood is gestorven.

Natuurlijk loopt elke vergelijking mank. Maar ik weet wel dat veel mensen voor het welbevinden van hun huisdier een moord zouden begaan …

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in eten en drinken, Geen categorie, persoonlijk, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

22 reacties op Goed, beter, best ???

 1. We meten met veel verschillende maten. Terwijl we met veel geschreeuw de manier van slachten in een andere cultuur veroordelen en verbieden, gooien we zelf een volgende levende kreeft in een pan lokend water.

  Geliked door 4 people

 2. Een blogje naar mijn hart Rob! Consequent zijn is o zo moeilijk. Want ik mep een vlieg die alleen maar irritant zoemt, maar mij verder geen schade berokkent, ook dood hoor. De weg naar ‘een best mens’ zijn is lang en vol valkuilen… Een ‘nog-lang-niet-boeddhistische’ groet dus… 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. “Goed-beter-best”……. De overtreffende trap.
  Een vergelijken met, door waardes eraan toe te kennen, zonder het principiële aan te kaarten. We blijven subjectieve wezens en laten ons gemakkelijk vangen, vallen door de mand.

  Geliked door 1 persoon

 4. De mens, een vat vol tegenstrijdigheden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rebbeltje zegt:

  Je hoeft de krant maar open te slaan en soms denk je is dat nu nieuws pfftt
  Teveel aandacht voor sommige items die er niet toe doen.
  Maar waar heel veel aandacht voor is nu is dat lachgas…gek hè dat het nu ineens overal aangeboden wordt…u vraagt wij draaien 😦
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 6. Sjoerd zegt:

  En we denken allemaal beter te zijn…

  Geliked door 1 persoon

 7. Suskeblogt zegt:

  In China eet men hondenvlees. Vertel dat hier maar aan een hondenliefhebber.
  Net zoals de engelsen van ons walgen als ze te weten komen dat we paardenvlees eten.

  Geliked door 1 persoon

 8. wdfyfe zegt:

  Humans are full of elastic morality, integrity and spirituality the problem comes when the elastic snaps. cheers

  Geliked door 1 persoon

 9. Matroos Beek zegt:

  👍 Echt goed Rob. Ik zie in ieder dier, vooral in zijn blik, iets onschuldig en lief.
  Neen, hier komt ook geen vlees meer in huis. We zijn er heel consequent in. Niet alleen om emotionele redenen, maar vooral ook om ecologische redenen. Mocht iedereen dat nu eens gaan doen.
  Diervriendelijke groet

  Geliked door 1 persoon

 10. Happy Hulk zegt:

  Hulken zijn sowieso gloeiende, gloeiende, tegen elke vorm van geweld.

  Maar bedenk eens, als wij allemaal eens stoppen met oordelen, hoeveel problemen zijn er dan niet opgelost?

  Geliked door 1 persoon

 11. Villasappho zegt:

  Ik snap je vergelijking hoor mijn hart krimpt ook als een stal affikt terwijl die eikel ook de deur open had kunnen zetten. Maar ja ze wonen meestal niet naast hun eigen stinkende varkensstal.

  Geliked door 1 persoon

 12. Daar zeg je me wat Rob… Ik merk dat het voor mij wel wat uitmaakt. Bij een zware crimineel denk ik bijvoorbeeld dat de kans dat het hem wat overkwam dan ook groter was dan bij een lichte crimineel. Maar je hebt wel een punt: eigenlijk raar om zo in gradaties te denken. Je hebt me wakker geschud!

  Geliked door 1 persoon

 13. Spontanity zegt:

  Ik eet wel vlees, niet veel, maar af en toe.
  En BBQ hoeft van mij niet.

  Like

 14. Hier ook geen vegetariër oid. Regelmatig (= niet altijd) vlees. Ben het ook niet eens met de huidige ‘massaproductie’ van vlees. Trap wel eens een torretje of mier plat ook. Nee, dieren zijn voor mij niet heilig, maar verzorg mijn grasparkietjes in hun gouden kooitje naar beste weten. Ik lijd niet aan een minderwaardigheidscomplex, maar tracht het beste te realiseren wat erg relatief is, weet ik.

  Geliked door 1 persoon

 15. gewoonanneke zegt:

  Ik eet ook wel vlees…… deze week ook gewoon veel te veel na 3x bbq in het Huttendorp dus dan wordt het voor mij wel een week weinig of geen vlees eten. En altijd een paar keer per week geen vlees. Maar ik vind het nog steeds lekker.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.