- Potje gare kikkererwten
- Potje gegrilde rode paprika in olie
- Knoflookpoeder
- Tahin
- Citroensap
- Zout en peper
Doe de kikkererwten inclusief het vocht in een schaal. Doe daar de andere ingrediënten naar smaak bij. Het is de bedoeling dat je eerst alleen de gegrilde paprika aan het gerecht toevoegt, en dan naar smaak de olie.
De fun van dit recept is dat je alles zonder iets te snijden of persen bij elkaar kunt tsjokken. En dus vooral ook niet met een staafmixer er doorheen gaan. Wel alvast alle ingrediënten in huis hebben; voor die keren dat je zelfs te lui bent om een patatje te halen.
Als je het gerecht wilt ‘uppen‘, dan nog wat al dan niet gekookte groenten erbij doen.
Bij toeval vind ik dit recept op de website van https://filiadenhollander.nl/recepten/hummus-deconstructus/
Ik vind het een lekker lui diervriendelijk recept. Kikker- of keker erwten zijn een lekkere en makkelijke eiwitbron.
Smakelijke groet,
tsjokken , zo zwaar werk lijkt me dit niet 🙂
LikeLike
Jij kunt je dus van alles voorstellen bij tsjokken?
Vrolijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon
bij mijn weten het enige wat er mee bedoeld wordt , en ik heb de afgelopen week heel wat afgestsjokt tijdens de griep
LikeLike
Weet nu al wie ik hier blij mee zou kunnen maken…en dat is de kleinzoon die zaterdag 10 jaar word 🙂 Dus zal het eens uitproberen als ik weet dat hij komt logeren.
LikeLike
Alvast gefeliciteerd
Vrolijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Ik sla dit recept over, in een fatsoenlijke maaltijd moet arbeid zitten…
LikeGeliked door 1 persoon
Au, nu val ik door de mand. Ik ben een luie kok en ik ben een luie eter.
Mooie reactie!
Vriendelijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Haha!
LikeGeliked door 1 persoon
Dank! Wat lekker makkelijk en smakelijk!
LikeGeliked door 1 persoon
Zeker het proberen eens waard !
LikeGeliked door 1 persoon
Lijkt me lekker! Ik heb weleens van die dagen….
LikeGeliked door 1 persoon
Makkelijk receptje, toch eens proberen.
Dank je Rob.
LikeGeliked door 1 persoon
Ooooooo…. dit was lang een van onze favorieten hier, maar het is een beetje weggezakt, merk ik, nu ik je recept lees. Ik ga het ook weer eens maken! MMMMMMmmmmmm….
LikeGeliked door 1 persoon
PS: hier met heel veel verse knoflook!
LikeGeliked door 1 persoon
Mooie aanvulling!
Smakelijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Heerlijk dit recept, onlangs bij een vriendin met Marokkaanse roots proefde ik een soort humus gemaakt van granaatappelpitjes en paprika.
LikeGeliked door 1 persoon
Heet lijkt me een heerlijk recept, maar geen idee wat tsjokken is.
LikeGeliked door 1 persoon
Tsjokken is ook voor mij een nieuw woord.
Stille groet,
LikeLike
Tsjokken is het meervoud van tsjok 🙂
En een tsjok, dat vond ik op het www, is een
een achterblijverke, een klein teer iemand.
Recept lijkt mij ook lekker, alleen zou ik er uitgebakken spekkies bij ‘tsjokken’.
LikeGeliked door 1 persoon
Een achtergebleven spekkie in een veganistisch recept?
Stille groet,
LikeLike
Nee, een toevoeging.
Ik weet het, dan is het niet veganistisch meer.
LikeGeliked door 1 persoon
Eet smakelijk!
Vriendelijke groet,
LikeLike