Vermoorden, uitroeien, leven en overleven

In het bestaan van de Aarde zijn er door verschillende redenen allerlei planten en dieren uitgestorven. Met een mooi woord noemen we dat de Natuur.

Binnen de afhankelijkheid van eten en gegeten worden blijft de Natuur wel altijd een evenwicht zoeken.

De ene exoot komt ongewild ons land binnen en de andere exoot wordt met allerlei motieven bewust ingevoerd. Het Natuurlijk Evenwicht in Nederland begrijpen wij niet en kunnen wij niet controleren.

Het moedwillig uitmoorden van planten en/of dieren kunnen wij wel controleren. Jammer genoeg hebben we daarvoor alleen geen overeenstemming in Nederland.

Huiskraaien in Hoek van Holland moeten om diverse redenen uitgemoord worden. Terwijl Halsbandparkieten in de Randstad zich ongestoord vermeerderen.

Dat de grotere zoogdieren uit sterven maakt ons blijkbaar niet zoveel uit. Over enige tijd zal de vlees- en melkkoe het grootste zoogdier zijn. Dat dit dier vooral binnen en in gevangenschap moet leven stoort weinig mensen.

Van de natuurlijke plantenwereld worden sommige planten als kamer- of tuinplant gehouden. De planten die wij eten worden meer en meer genetisch gemodificeerd. Ik geloof niet in een god. Maar het lijkt er meer en meer op dat de mens als een boze god wil bepalen waar en hoe planten en dieren mogen leven.

Ben ik teveel een romanticus als ik in ongestoorde natuur naar mijzelf wil zoeken?

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Biologie, eten en drinken, Geen categorie, gezondheid, Natuur, persoonlijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

19 reacties op Vermoorden, uitroeien, leven en overleven

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  er is weinig romantisch aan dit goede verhaal
  de romanticus die op zoek is naar zich zelf vind ik prima maar dat zal niet gaan in de ongestoorde natuur , want die is dat helaas niet meer
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 2. eltjedoddema zegt:

  Hopelk is dit veur ons nog nait aan de orde……..

  https://eltjedoddema.wordpress.com/2014/10/08/verlost/

  Geliked door 1 persoon

 3. Harrij Smit zegt:

  Om dat proces te begrijpen is er maar één weg: follow the money 😦 Hebzucht richt de aarde ten gronde.

  Geliked door 1 persoon

 4. Patty zegt:

  Nee, maar ook niet geheel realistisch. Natuurlijk leven in en met de 21e eeuw; ik denk dat we dat meer moeten proberen en volgens mij is het ook best mogelijk 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. sjoerd zegt:

  Af en toe vraag ik me ook wel eens af waar we mee bezig zijn. Als de mens wordt uitgeroeid hebben we dat aan onszelf te danken.

  Geliked door 3 people

 6. Je hebt helemaal gelijk….de mens wilt voor God spelen, voelen zich verheven boven alles en elke ander plant of dier…pff ik word daar zo verdrietig van…als je de koeien nu neemt, omdat de mens zonodig melk moet drinken, worden de pasgeboren kalfjes bij hun moeder weggehaald…hartverscheurend om te zien, het kalfje mag nog geeneens een dag bij zijn/haar moeder drinken..Is het een jongetje dan gaat hij rechtstreeks naar de slagerij en is het een meisje dan ondergaat zij hetzelfde lot als haar moeder…diep triest…Ik ben een natuurmens maar als ik zie hoe men met de Natuur omgaat, dan word ik erg verdrietig…De mens heeft geen respect meer voor de Natuur…alleen maar egoïstisch bezig…hebbe, hebbe, hebbe, en dat ten koste van de natuur en de dieren…Heel triest dit allemaal

  Geliked door 1 persoon

  • De wet van 3M gaat nog steeds op: massa maakt macht. In dit geval: eet en/of drink geen zuivel. Of zo weinig mogelijk. De wet gaat voor bijna alles op. Als de producten niet worden afgenomen, worden ze niet meer ingekocht. Klaar. Zo simpel is het. De bakken kwark en yoghurt met fruit (een kwart aardbei en veel kleur-aroma’s) vullen de schappen van elke supermarkt van vloer tot plafond terwijl het peperduur is. Er wordt geparadeerd met de leus “0% vet” maar de overige troep die er in is verwerkt, staat in veel te kleine lettertjes. Zuivel kan niet gezond zijn. Mensenbaby’s krijgen moedermelk tot een bepaalde leeftijd. Als vrouwen echter jaren en jaren borstvoeding zouden geven, is er wel melkproductie maar het is voor de vrouw slopend, onnatuurlijk en ongezond. Dat geldt ook voor koeien. Het is belachelijk te denken dat wij ons leven lang melk of melkproducten moeten consumeren. Het Zuivelbureau zal er ongetwijfeld anders over denken en melkveehouders en de melkverwerkende industrie ook maar hen gaat het alleen om geld en niet om onze gezondheid. Als de consument geen melk meer zou drinken – dan heb ik het nog niet eens over alle andere melkproducten – zouden heel wat megastallen kunnen sluiten. Wat zouden koeien en kalfjes daar blij van worden. Ik trouwens ook!

   Geliked door 1 persoon

 7. staartje zegt:

  Blijf zoeken Rob! Wij winnen het wel. Er komen steeds meer mensen die hier tegen opstaan. Fijne dag!

  Geliked door 1 persoon

 8. bloggersterk zegt:

  Blijf dat vooral doen ’t Is niet zo zeer een boze God die we met z’n allen aan het spelen zijn, maar gewoon één die niet zo snugger is. En dan hebben we idealisten en leraren als jij nodig, liefst in groten getale, die blijven waarschuwen en dan maar hopen dat het een keer over komt.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bertie zegt:

  Wat altijd vergeten wordt is dat de mens óók een natuurproduct is Rob, met alle voor- en nadelen van dien.
  Over de boze god gesproken, wat denk je van de -in onze ogen- wreedheid van de natuur?

  Like

 10. Korreltje zegt:

  Ben bang dat de mens wel de neiging heeft alles naar zijn hand te willen zetten ja. Maar valt dat ook niet een beejte onder de natuur, mens is ook maar een beest?

  Hier voor mijn deur liepen eens twee ganzen. Heel schattig. Nu zijn het er al een stuk of 40, dat is niet normaal zo snel als die voortplanten! Ik zou geen bezwaar hebben tegen een knappe oermens die er een paar neer zou pijlen voor zijn kampvuurtje …

  Geliked door 1 persoon

 11. Zilvertje zegt:

  Dat geknoei met ons voedsel, wat heb ik daar toch een hekel aan. En je begint er niks tegen, echt zo erg. Maar blogjes als deze houden ons scherp.

  Geliked door 1 persoon

 12. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  ja het wordt een mooie dag in een mooie omgeving
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 13. Norine Schrijft zegt:

  Mooie blog! Wij de mens, zorgen totaal niet voor balans. In de westerse landen produceren we veel meer dan we kunnen consumeren. Als je bedenkt hoeveel eten er op een dag wordt weggegooid; in huishoudens, in supermarkten, in restaurants. We moorden al lang niet meer om te overleven.

  Geliked door 1 persoon

 14. meninggever zegt:

  Het is relatief simpel. Wie de oude natuur wil behouden moet zorgen dat de mens uitsterft. Elke andere oplossing zorgt voor problemen. De mens kapt de oerwouden (lees de longen) van de wereld en doet met die grond dan economische dingen. De mens vist de zee leeg. En voedt daarmee vele monden, de mens bouwt overal waar hij kan huizen en industriegebieden. Omgaan met natuur is voor velen het aaien van honden of poezen, het melken van een koe of het vertroetelen van aquariumvissen. Vlees komt uit de supermarkt, heeft niets met slachten van doen, megastallen kennen we niet, en hoe die slacht gaat willen we niet weten. We stropen de oerwouden af voor ivoor of wat ook, we stoppen tijgers in dierentuinen en vergassen ganzen. Allemaal logische maatregelen, maar ook tegennatuurlijk…..dus we moeten keuzes maken. Mens of dier, wonen of natuur, werken of natuur. Een beetje dit of dat gaat ons niet redden. Overigens zijn windmolens ook dingen die de natuur compleet verstoren, maar dat is een andere discussie..

  Geliked door 2 people

 15. Asle zegt:

  Een vraag: ‘moorden/vermoorden’ zit dat in ons natuur? Is het natuur of nurture?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.