Harry Verzijl en Narish Parsan

Als fractievoorzitter was Harry Verzijl meedogenloos. Binnen zijn eigen PvdA-fractie stond hij geen weerwoord toe. Ook binnen de bestuurscoalitie werd een afwijkende mening niet getolereerd. Het monopolie van zijn partij in de toenmalige deelraad maakte dit natuurlijk mogelijk. Zijn beroep als onderwijzer binnen het basisonderwijs bepaalde natuurlijk veel van zijn denken en handelen. De wereld om hem heen bleek schijnbaar gevuld met kinderen. Kinderen die zich moesten gedragen naar zijn regels.

Narish Parsan als zijn opvolger is van ander hout gesneden. Goed opgeleid en ervaren met consultancy werk wil Narish graag een intellectuele en filosofische monoloog houden. De afbrokkeling van de hegemonie in de stadsdeelraad is met Narish als fractievoorzitter gestaag verder gegaan. Zoals Verzijl voor zijn inzet beloond is met de portefeuille Onderwijs zo is Parsan uit de PvdA gestapt. Parsan vertegenwoordigt nu de splinter BurgerBeweging Amsterdam in de Bestuurscommissie van Amsterdam-ZuidOost.

Een visie op Onderwijs in de Bijlmer / Amsterdam-ZuidOost heeft Harry Verzijl als portefeuillehouder Onderwijs niet laten zien. De onderhandelingen tijdens het verzelfstandigingsproces van het Primair Onderwijs in Amsterdam-ZuidOost verliep moeizaam. Ondersteuning voor een noodzakelijk nieuw personeelsbeleid was niet mogelijk. Reparaties en renovaties van de verouderde schoolgebouwen was ook niet bespreekbaar. Alsof er een wrok en wraakgevoelens naar zijn oude werkgever waren?

Lodewijk Asscher heeft als Wethouder Financiën, Economische Zaken, Onderwijs, Inburgering en Jeugd wel een visie op Onderwijs en Jeugd laten zien. Waar Verzijl niet open stond voor vernieuwing en professionalisering zo stond Asscher wel klaar met een visie en financiering voor het hele onderwijs.

De huidige bestuurscommissie in Amsterdam-ZuidOost heeft zichzelf uiteindelijk onmogelijk gemaakt. De persoonlijke ruzies en onenigheden van 13 politici en het ontbreken van een band met de lokale bevolking heeft met veel moeite een nieuw Dagelijks Bestuurder op geleverd. Remco van Dijk is jong en in Amsterdam-ZuidOost geboren. Misschien is dat wat het stadsdeel nodig heeft? In mijn opmerkingen over Harry Verzijl en Narish Parsan leest u dat ik van hen weinig goeds heb gezien. Van Dijk heeft wel weer een onderwijsachtergrond, maar in zijn geval is die universitair. Of de PvdA soepel en collegiaal met Remco van Dijk in het Dagelijks Bestuur zal samen werken is nog maar de vraag.

De PvdA had een andere voorkeur ….

Ook ben ik benieuwd of er na de gemeenteraadsverkiezingen weer bestuurscommissies zullen komen ….

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Kinderen, Onderwijs, Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

21 reacties op Harry Verzijl en Narish Parsan

 1. Jullie plaatselijke politiek is voor mij onbekend terrein. Al lijkt het me geen andere dierentuin dan bij ons…

  Geliked door 1 persoon

 2. @matroosbeek zegt:

  Politiek voeren in het belang van? Politiekers zijn te vaak bezig met hun ego, waardoor het spel in de poppenkast steeds hetzelfde patroon gaat vertonen. En dan is er weer hoop met de komst van een nieuwkomer… Tot…

  Geliked door 1 persoon

 3. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  onmogelijk eigenlijk
  ik heb geen pet op
  en dit gaat mij toch boven de pet

  bezorgde groet

  Geliked door 1 persoon

 4. bloggersterk zegt:

  Sinds Jan Schaeffer heeft er volgens mij geen ‘arbeider’ meer voor de PvdA bestuurd. Ik hoop dat ze in de komende jaren volledig van het politieke speelveld worden geveegd en nu voor altijd. Laten ze zich gewoon UvA Netwerk Partij noemen, dan is eindelijk zichtbaar waar ze werkelijk voor staan.

  Geliked door 1 persoon

 5. ollieherman zegt:

  Wat een bestuurlijke ramp, daar in het altijd zo trotse Amsterdam. Hopelojk gaat er ooit eens een frisse wind waaien als de regenten worden afgeserveerd.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bertie zegt:

  Het is niet perse de partij die beslist, eerder de man de de partij vertegenwoordigd.
  Ooit werd een van de zussen PvdA-lid; ze hoopte, als arbeidersvrouw met een middelbare schoolopleiding en kennis van de bevolking, mee te mogen praten in de besluitvorming en ging vergaderingen bezoeken. De dr’s, dra’s en meer van deze soort bestuursleden namen haar eens serieus.

  Like

 7. Rebbeltje zegt:

  Och voor jan met de pet zal het niet beter worden eerder slechter…

  Geliked door 1 persoon

 8. kniepertie zegt:

  Tja, de enige arbeiders die de heren van de partij kennen, zijn de hovenier en de interieurverzorger,
  Ooops dit sluit niet helemaal aan bij jouw stukkie Rob 😉

  Geliked door 1 persoon

 9. perdebytjie zegt:

  Politici se egos beduiwel baie keer ’n goeie saak!

  Geliked door 1 persoon

 10. Suskeblogt zegt:

  De namen zeggen me niets maar de scenario’s zijn idem gelijk hier.

  Geliked door 1 persoon

 11. Narish Parsan zegt:

  Bovenstaand stuk beschouw ik als
  een oefening om uwerzijds een standpunt te bepalen. Dat is het goed recht van een
  ieder. Maar om nu hier te beweren dat
  Ik niets zou hebben uitgericht voor de gemeenschap is een tikje onder de maat. Ik heb me persoonlijk ingezet voor het toekomstig rouwcentrum,
  versterking van het onderwijsketen en
  Ik heb mijn standpunten wanneer nodig
  Bv in de krant steeds toegelicht . Wellicht dat e.e.a u is ontgaan. Het is u vergeven maar vermeld voortaan wel de feiten zodat uw lezersgroepje zelf
  hun mening kunnen vormen.
  U bent daarmee aardig op weg.

  Met vriendelijke groet,
  Narish Parsan
  Burger Beweging Amsterdam

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Beste Narish,

   mijn geschreven opmerkingen over jouw persoon zijn:
   Goed opgeleid en ervaren met consultancy werk wil Narish graag een intellectuele en filosofische monoloog houden.
   De afbrokkeling van de hegemonie in de stadsdeelraad is met Narish als fractievoorzitter gestaag verder gegaan. Zoals Verzijl voor zijn inzet beloond is met de portefeuille Onderwijs zo is Parsan uit de PvdA gestapt. Parsan vertegenwoordigt nu de splinter BurgerBeweging Amsterdam in de Bestuurscommissie van Amsterdam-ZuidOost.
   In mijn opmerkingen over Harry Verzijl en Narish Parsan leest u dat ik van hen weinig goeds heb gezien.

   Jouw repliek:
   Ik heb me persoonlijk ingezet voor het toekomstig rouwcentrum,
   versterking van het onderwijsketen en
   Ik heb mijn standpunten wanneer nodig
   Bv in de krant steeds toegelicht .

   Het disfunctioneren van de bestuurscommissie blijft een heikel punt voor Amsterdam-ZuidOost. Jouw reactie hier en jouw bijdragen in de bestuurscommissie blijf ik zwak vinden.

   Zoals al door mij geschreven:
   Ik benieuwd of er na de gemeenteraadsverkiezingen weer bestuurscommissies zullen komen ….

   Het gekrakeel en gekissebis in de bestuurscommissie van jou en anderen doet Amsterdam-Zuidoost meer kwaad dan goed.

   Vriendelijke groet,

   Like

   • Gelukkig komen we meteen tot de kern van deze gedachtenwisseling. Ik ben niet opgewassen tegen het gevoel van de beschouwer noch tegen de kleur van zijn ogen. Daarom beperk ik mij tot de feiten. Iets wat ontbreekt in uw verhandeling. Maar even goed; ook uw mening is mij dierbaar. Sterker nog ik zou graag na mijn vakantie een kopje thee met u drinken. Ik proef dat ik veel van u kan leren.
    Mvg
    Narish Parsan

    Like

 12. Narish Parsan zegt:

  Beste heer Alberts,
  Navraag leert dat u actief bent voor GroenLinks in Amsterdam Zuidoost. Een gegeven dat helaas niet blijkt uit uw publicaties. Dit saillant gegeven is doorslaggevend omdat uw partijgenoot Urwin Vyent ( lid van het dagelijks bestuur en de Bestuurscommissie ) TEGEN de benoeming van Remko van Dijk heeft gestemd. Sterker noch uw partijgenoot heeft hem na zijn democratische benoeming zodanig gedwarsboomd dat Remko van Dijk het veld moest ruimen. Verder heeft uw partijgenoot Urwin Vyent tot nu toe ieder onderwijsvooratel van mijn splintergroep tegengehouden. Daarmee komt uw blogpublicatie wel in heel raar daglicht te staan. Verder wil ik u erop wijzen dat uw afdelingsvoorzitter Hans Mooren niet integer is. Hij maakt gebruik van subsidies in Zuidoost die Urwin Vyent voor hem mogelijk maakt en accordeert. Het is important om uw lezers hierop te wijzen en aan te geven dat ik vanaf mijn intrede in de politiek hiertegen strijd. Vertel het compleet verhaal! Ik zal deze publicatie ook elders onder de aandacht brengen en uw naam vermelden.

  Met vriendelijke groet,
  Narish Parsan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.