Een feestelijk bericht

Het is weer zover! Op 28 mei viert De Windvogel haar 25 jarig bestaan met een heus Windfestival in Amsterdam Noord. De voorbereidingen voor het feest zijn in volle gang. De feestcommissie, bestaande uit Jana de Heer, Floor Ebben en Evert-Jan van Latum, vragen uw aandacht voor het volgende:

Om meer jongeren te betrekken bij onze coöperatie, heeft De Windvogel een kortingsactie voor iedereen die 25 jaar of jonger is. De 25 jongeren die zich als eerste aanmelden, kunnen voor slechts 25 euro lid worden van onze coöperatie! Wilt u deze actie delen met uw vrienden en kennissen?

 

“Wij geloven dat coöperaties de energietransitie kunnen laten slagen door samen met elkaar, en met behulp van jongeren, te streven naar zo veel mogelijk duurzame energie.”
– Jongerencommissie De Windkuikens

 

Feestactie: lidmaatschap voor jongeren onder de 25 jaar voor slechts 25 euro

 • Ben jij 25 jaar of jonger?
 • Vind jij ook dat het hoog tijd is voor meer duurzame energie in Nederland?
 • Dan kun je nu lid worden voor slechts 25 euro i.p.v. 50 euro!

Wees er snel bij, want deze actie geldt alleen voor de eerste 25 jongeren die zich aanmelden.

 

Wat houdt de actie in?
De Windvogel wil jongeren een unieke kans geven om nu voordelig lid te worden van onze landelijke energiecoöperatie. Wij bestaan 25 jaar en willen dat zelf opgewekte duurzame energie ook bij de jonge generatie een belangrijke rol gaat spelen. Je eigen windmolen of zonnedak, wie wil dat nou niet?

Wat geeft het lidmaatschap jou?
Als je lid bent, kun je je op jouw manier inzetten voor de energietransitie voor en door burgers. Bij De Windvogel kun je een actieve rol spelen door deel uit te maken van onze jongerencommissie De Windkuikens. Zij willen meer jongeren betrekken bij de energietransitie en bouwen aan concrete duurzame energie projecten voor en door jongeren. De jongerencommissie werkt samen met de andere werkgroepen en het bestuur van De Windvogel.
Ook kun je geld lenen aan de energiecoöperatie, die het geld inzet voor nieuwe duurzame energieprojecten. Je kunt zelf kiezen wel bedrag je leent en je krijgt het geld na 15 jaar weer terug. Als beloning ontvang je jaarlijks een rente op jouw lening.

http://www.windvogel.nl/aanvraag-formulier/

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Kinderen, windenergie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Een feestelijk bericht

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  ik hoop voor die Windvogel dat het storm loopt 🙂

  windstille groet

  Geliked door 3 people

 2. ‘Windvogel’, ‘Thomas Windvogel’ zou een mooie naam zijn…

  Geliked door 1 persoon

 3. eltjedoddema zegt:

  Zo hol je de wind der onder…….

  Geliked door 1 persoon

 4. Bertie zegt:

  Als windoma zou ik geen succes zijn 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Kakel zegt:

  Goeie actie! Ik hoop dat ze er flink de wind onder krijgen, want dat is het waard.
  Zonnige groet.

  Geliked door 1 persoon

 6. mooi initiatief!
  het gaat hun hopelijk voor de wind! 😉

  fijn weekend, rob!

  Geliked door 1 persoon

 7. meninggever zegt:

  Windmolens zijn matige energielevernaciers die door subsidies draaiend gehouden worden. Moeten we daarop inzetten? Moet het hele land bedekt met die akelige bouwsels? Beter is nu eens echt werk te maken van alternatieven. Getijdencentrales of windmachines die in staat zijn tegen veel lagere exploitatiekosten ook voldoende energie op te wekken die een huishouden aan stroom of warmte kunnen houden zonder al die horizonvervuiling. Opvallend dat ik daarover nooit iets hoor of lees. Zit daar de windlobby achter wellicht? Want de bouw van die molens blijkt een lucratieve handel. Windhandel? Met nieuwe eco-miljonairs…

  Like

 8. Beste Meninggever. Heeft u dat uitgezocht, dat windmolens “op subsidie draaien”? (Of praat u dat na van premier Rutte? Reken dan ook eens uit hoeveel miljarden dollars er via staatssteun, belastingvoordeel en subsidie er (per jaar) naar de fossiele brandstoffen gaan. En hoeveel onmenselijks er komt kijken bij de steenkolenwinning, kolen die bij ons voor “goedkope” stroom zorgen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.