De bokser 2

Met onze wekelijkse wandeling loop ik met bokser 1 langs het ABC, Amsterdams Boks Centrum. Als Parkinson patiënt heeft de bokser 1 het steeds moeilijker. Een verhoogde medicatie geeft niet het gewenste resultaat. Meer en nieuwe hulpmiddelen moeten het leven veraangenamen. Toch blijf ik het idee houden dat zijn doorzettingsvermogen het belangrijkste blijft.

De groep jongeren bij de voordeur van ABC, Amsterdams Boks Centrum leven vooral hun eigen leven. Zonder aandacht of respect wordt de bokser 1 overlopen. Een excuus is voor hen te moeilijk. Contact met hun omgeving maken de hangjongeren niet. De djonko in hun hand, de laatst veroverde chica, de straatoverval van gisteren zijn belangrijker.

Raymond Joval heeft andere plannen. Hij heeft een leven, een toekomst opgebouwd op doorzettingsvermogen. Nu is hij graag het voorbeeld voor de Street gang voor zijn sportschool. Raymond haalt zijn geluk uit zijn geloof. Maar evenzo goed weet hij dat alleen met wilskracht iets te bereiken is. Raymond Joval is voor mij bokser 2. In de onderstaande link lezen jullie zijn regels van ABC H30. Boksen heb ik nooit gedaan en zal ik ook nooit gaan doen. Maar zijn huisregels respecteer ik. Zijn erecode vind ik mooi.

De wilskracht van Raymond Joval, bokser 2 zie ik terug bij bokser 1. Het eten van een broodje of het drinken van iets fris kost bokser 1 al moeite. Maar toch loopt hij met mij een rondje door de buurt. Of de hangjongeren zich hiervan bewust zijn? Ik denk het niet. Een training van Raymond Joval zal hun goed doen. Ontbrekende vaders, werkloosheid, scholing ondermijnen de toekomst van deze hangjongeren.

Wat hun de ogen kan openen, ik weet het niet. Misschien dat het binnenlopen bij abcboxingjoval hun een stap op weg kan helpen. Ik denk het wel. Jammer dat hun daartoe de moed ontbreekt ….

http://www.abcboxingjoval.nl/wp-content/uploads/2012/09/huisregels-joval.jpg

https://robalberts.wordpress.com/2016/08/20/de-bokser/

 

Boksteam ABC Amsterdam heeft als doel de (straat)jeugd op te vangen en een nieuwe richting te geven door middel van sport, en hen tegelijkertijd op te leiden tot goede boksers. Juist door de lichamelijke inspanning en het aanleren van de juiste technieken en instelling tot de sport krijgt de straatjeugd een nieuwe kans om op te groeien en iets te bereiken in het leven.

De recreatieve boksers trainen voornamelijk voor meer uithoudingsvermogen en het versterken van hun lichaam. Wanneer talent aanwezig is, maken zij onder intensieve begeleiding de stap naar het Olympisch Boksen en doen mee aan toernooien waar gestreden wordt voor nationale en internationale titels. Het hoogst haalbare in de Olympische Bokssport is deelname aan de Olympische Spelen. Een talent kan er vervolgens voor kiezen zijn of haar sportcarrière als profbokser voort te zetten.

De laatste jaren wordt ook op scholen en binnen het bedrijfsleven steeds meer interesse getoond voor de bokssport. Boksteam ABC zet zich daarom ook in de breedte in, door lessen, clinics, demonstraties en managementtrainingen te geven op scholen en in bedrijven door heel Nederland.

 

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, eten en drinken, gezondheid, Kinderen, persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

17 reacties op De bokser 2

 1. constant•ino zegt:

  Zelf heb ik niks met boksen, Rob. Sport in het algemeen heeft me nooit erg geboeid. Maar ik kan me goed voorstellen dat het zeker voor jongeren met weinig perspectief een welkome mogelijkheid kan zijn om een eigen plek in het leven te veroveren. Goed dat je er de aandacht op vestigt. Fijn weekend gewenst!

  Geliked door 1 persoon

 2. Matroos Beek zegt:

  Ik kan me voorstellen dat dit voor sommige jongeren heilzaam kan werken. Zelf heb ik nik smet boksen. Mensen die op elkaar slaan, vind ik niet om aan te zien. Een neefje van mij bokst ook. Een schat van een jongen, zacht en goedaardig. Altijd lief, galant en beleefd. Ik begrijp zijn keuze niet, maar doordat precies hij die keuze maakte, associeer ik boksen niet langer met agressie. Het kan jongeren helpen om een doe te vinden en vooral wilskracht en discipline te ontwikkelen. Maar kijken doe ik dus niet.
  Hartelijke groet,

  Geliked door 2 people

 3. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  ik sta helemaal achter die huisregels en erecode
  en het is de discipline die ook hem met parkinson een eind op de goed weg helpt
  en zou zeker die straatschoffies helpen , maar die zijn in de regel wat te laf , naar mijn mening dan
  het trainen wat de bokssport vraagt zie ik als sport , het boksen zelf niet 🙂
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Bertie zegt:

  Goede huisregels en erecode.
  Of boksen de juiste sport is weet ik niet maar iedere hand die uitgestoken wordt naar deze jongeren is toe te juichen. Misschien reiken ze er ooit naar. Zou mooi zijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. Kakel zegt:

  Alles is goed, zolang de groep hangjongeren maar afleiding geboden wordt. Dat een vechtsport in de smaak valt, verbaast me niet. Ik heb een tijdje op karate gezeten en alles ging er heel gedisciplineerd aan toe. Iedereen moest iedereen gedag zeggen.
  Warme groet.

  Geliked door 1 persoon

 6. Sjoerd van bVision zegt:

  Hebben ze ook zoiets voor hangouderen in het centrum…

  Geliked door 1 persoon

 7. meninggever zegt:

  (Kick)boksen is niet zo mijn wereld. Wat me wel opvalt is dat juist daar veel jongeren met een migratieachtergrond hun identiteit proberen op te vijzelen. Alsof je met vechten wel de erkenning krijgt die je met studeren en werken niet ontvangt. Ooit zat ik als jochie een blauwe maandag op worstelen. Was heel leuk, tot ik zelf een keer in de houdgreep werd genomen. Was meteen klaar met dat gedoe….

  Geliked door 1 persoon

 8. tagrijn zegt:

  Hoe je het ook wendt of keert, hier wordt jongeren een vechtsport geleerd… Ik vraag me af of het aanleren van agressiviteit (want dat is het) nu echt de juiste methode is…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.