Marjolein Riemer, een ontmoeting

Op de zandvlakte naast Kleiburg wordt een kruidentuin aangelegd. Er zijn zelfs plannen voor een heuse hoptuin. Terwijl er hard gewerkt wordt maak ik kennis met Marjolein. Zij vertelt dat zij ook een kloosterbewoonster wordt. Naast alle nieuwsberichten en de sociale media maak ik door haar kennis met een van de nieuwe bewoners van het Kleiklooster.

Ik vraag aan haar of zij een zodenbankje gaan maken bij de kruidentuin. Tijdens mijn opleiding leerde ik dat in oude kloostertuinen een romantisch zodenbankje te vinden is. De geometrische vormen van de kruidentuin vragen ook om een centraal punt. Een mooie zonnewijzer, een waterput of een mooi beeld maakt een traditionele kruidentuin helemaal af. De zodenbankjes zijn er nu.

Als ik het goed begrepen heb heeft Marjolein tijdens haar opleiding van alles over architectuur, groen en tuinen geleerd. Het inpassen van historische groenelementen in de futuristische Bijlmermeer is dus wel aan haar toe vertrouwd!

Voor de hoptuin zijn de voorbereidingen ook al zichtbaar. Ik kijk er nu al naar uit om met Marjolein een Kloosterbiertje te drinken. Maar eerst kan ik genieten van het groeien van de Kloostertuin. Op weg naar mijn zaterdagboodschappen volg ik de vorderingen. Met mijn volle boodschappentas groet ik Marjolein en de andere Kloosterbewoners.

Misschien dat er ook nog een composthoop komt? Als de buurtbewoners hun keuken en tuinafval brengen is er een mooi kringloop op te zetten. Het bio-afval voor de kloostertuin. En daarna met een buurtfeest gezellig het kloosterbier drinken.

Jammer dat de ondernemers van de eettentjes van het winkelcentrum en de markt geen respect hebben voor de woonomgeving van hun klanten. De hoeveelheid zwerfvuil die zij veroorzaken in de toekomstige kloostertuin is nog steeds vreselijk. Telkens als Marjolein over de tuin loopt ruimt zij de rommel maar op.

http://brouwerijkleiburg.nl/

http://kleiklooster.nl/kleibier/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, eten en drinken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Marjolein Riemer, een ontmoeting

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  dat is een mooi streven
  bekeek ook ff de links
  en mag ik wel zeggen proost
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 2. sjoerd zegt:

  Een mooi initiatief… Zo’n biertje gaat er hier af en toe ook wel in.

  Geliked door 1 persoon

 3. bloggersterk zegt:

  Een klooster in de Bijlmer, nooit gedacht, wel mooi. Tijd voor contemplatie: proost Rob!

  Geliked door 1 persoon

 4. Bertie zegt:

  Dat had ik ook nooit gedacht, dat daar een klooster zou staan. Een kloostertuin kan prachtig zijn, ik hoop dat het Marjolein ook lukt.
  Wij waren vaak in St. Agatha, waar de Kruisheren een weinig spectaculaire maar heerlijke kloostertuin hebben met een van de oudste (of grootste) tulpenbomen van Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bier drink ik niet, maar ik gun het ieder die het lekker vind :-).
  Mooi zo’n invulling, een echt klooster in de Bijlmer…
  Mijn tante heeft van haar 16e tot haar 79e in een klooster gewoond, vond het altijd een heel aparte wereld! Heb er eens een WE300 over geschreven…
  https://geldorpjes.wordpress.com/2013/01/07/roeping/
  Groetjesss

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.