Burnfatnotfuel

Met plezier fiets ik naar mijn werk. Het geeft mij dat stukje ontspanning en lichaamsbeweging dat ik dagelijks nodig heb.

Op het wereldwijdeweb zijn er nu mensen die hier een speciale app voor aanbieden.

Er valt zelfs geld mee te verdienen ….

 1. De Burn Fat Not Fuel Box
  De Burn Fat Not Fuel BOX registreert alle gemaakte ritten en kilometers. De Box beschikt  o.a. over een interne batterij, een accelerometer, een GPS chip en een radio. De BFNF Box moet worden bevestigd op de fiets. Wanneer je liever niet wilt deelnemen met de Burn Fat Not Fuel Box kun je ook kiezen voor registratie van je fietsritten met de Moves app.
 2. De Burn Fat Not Fuel Receiver
  De Receiver is een kleine witte box  die via de router of het modem een connectie maakt met het internet. De receiver leest alle ritten – gemaakt met de Burn Fat Not Fuel Box – uit. De receiver hangt hierdoor in of in de buurt van de fietsenstalling van de werkgever. In sommige gevallen ontvang je een receiver om thuis te installeren. In beide gevallen, zowel bij de werkgevers als thuis moet de fiets (met Box) maximaal 50 meter van de receiver worden geparkeerd. De receiver heeft ongeveer 15 minuten nodig om de Box uit te lezen. het is dus belangrijk dat de Box bij de fiets (in de stalling) blijft.

In de meeste stallingen werkt de receiver overal. Heeft jouw werkgever een grote of meerdere stallingen, dan kan het voorkomen dat er rekening mee moet houden waar je je fiets parkeert. Bekijk hier of en eventueel waar de receiver op jou locatie bereik heeft.

 1. De Burn Fat Not Fuel app
  De Burn Fat Not Fuel App biedt de deelnemer aan Burn Fat Not Fuel een continue motivatie. De App, die tevens via de computer te gebruiken is, geeft persoonlijke feedback over de gemaakte ritten met de Box, de snelheid, calorieverbranding, Co2 besparing, enz. Daarnaast reikt Burn Fat Not Fuel digitale awards uit.
 2. Het Online Account (Mijn Burn Fat Not Fuel)
  Via het online account hebt je toegang tot je persoonlijke gegevens. Denk daarbij aan je werklocatie, je eigen adresgegevens en de challenge(s) waaraan je deelneemt. Neem je deel aan een challenge dan vragen we je elke maand je ritten te controleren en goed te keuren. Dit kun je doen in je online account. Alleen goedgekeurde woon-werk ritten worden meegenomen voor uitbetaling van de beloning.

 

http://www.burnfatnotfuel.nl/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in duurzame energie, gezondheid en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

21 reacties op Burnfatnotfuel

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  leuk iets , al zal ik het niet gebruiken , verbrand genoeg vet met mijn beweging iedere dag , zeker vandaag en morgen weer in de folder wijken

  folder groet

  Like

 2. fietszwerver zegt:

  nog bedankt voor de reactie , ja een pracht omgeving aldaar 🙂

  Like

 3. egoecho zegt:

  De fik erin. Al gaat vet wel stinken 😉
  Mooi, al dit soort initiatieven die bijdragen aan meer schone licht en een beter conditie.

  Geliked door 1 persoon

 4. Matroos Beek zegt:

  Deze apps zijn ook niet aan mij besteed. Leve de dagelijkse beweging en gezonde voeding. Ik poets mijn huis zelf, dan hoef ik niet naar de sportschool. Van al dat meten via de app word ik niet goed. Daar doe ik niet aan mee.
  Fitte maandagochtendgroet!

  Geliked door 1 persoon

 5. gouweleeuw zegt:

  Morgen Rob heerlijk fietsen onder weg doet een mens goed, moet ik ook maar is vaker doen, en nu heb ik een excuses om te fietsen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Harrij Smit zegt:

  Die app is aan mij ook niet besteed, maar elk mens met teveel vet die er door geïnspireerd wordt is er één – en draagt bij aan het voorkomen van het doemscenario dat de mensheid aan vetzucht ten onder gaat…

  Geliked door 1 persoon

 7. Myriam zegt:

  Geniaal😊

  Geliked door 1 persoon

 8. Voelsprieten zegt:

  Die zorgeloosheid van het fietsen, ik raakte het kwijt….
  Na een gebroken hart kreeg ik fybromyalgie 😦
  Wie weet op een dag….

  Like

 9. Sjoerd van bVision zegt:

  Ik loop wel…

  Geliked door 1 persoon

 10. Deze kerel kan gewoonweg niet fietsen, en zei, het maakt me niet uit: ik doe het gewoon. Met die rare grote neus van me, als een zinksnijder, doe ik het gewoon. Rechtdoor naar school en kantoor.

  Geliked door 1 persoon

 11. tagrijn zegt:

  Ik weet het niet, hoor. Is dat geen vorm van geldklopperij die mooi inspeelt op de hedendaagse ‘afval’race. Af en toe op de weegschaal geeft je ook de info die aantoont in hoeverre je er baat bij hebt.

  Geliked door 1 persoon

 12. Rebbeltje zegt:

  Ha ook ik poets mijn eigen huis…beweging genoeg
  En ook de kleinkinderen helpen eraan mee…
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 13. bentenge zegt:

  Leuk. Maar het idee dat ik alweer zou beginnen meten om te weten, nee dank je.

  Geliked door 1 persoon

 14. Suskeblogt zegt:

  leuke apps al denk ik niet ze te gebruiken. Ik fiets al genoeg, nu wat op mijn voeding letten.

  Geliked door 1 persoon

 15. Villasappho zegt:

  Je zal maar verschillende locaties hebben leuk maar niks voor mij

  Geliked door 1 persoon

 16. Patty zegt:

  Handig hoor die moderne technologie…ik ga eens kijken of er ook een voor wandelen bestaat…vast wel.
  Hopelijk bevries je nu niet op de fiets?
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 17. Wolf zegt:

  Heh, als postbezorger ook geen nood aan beweging; fietsen en lopen, sjouwen. Geen tijd om veel te eten, op de piekdagen een fikse lunchfietsel en vandaag viel me zelf het laatste stukje brood uit m’n poten – voor de vogels dan maar – wel zorgen voor voldoende drinken in de vorm van water, thee enz – tien kilo gewicht verbrand in 9 maanden tijd! – enige apparaat aan mijn lijf is een stappenteller, maar dat werkt welzeker competitief want ook mijn partner heeft die teller. :O}}

  Ik meen dat het een goed idee is te zorgen dat mensen een beeld krijgen van wat en hoeveel ze bewegen op een dag.
  Misschien helpt dat om te motiveren tot meer!

  Hierin is élk inititatief een goed idee. Het is verschrikkelijk hoe weinig veel mensen nog echt bewegen op een dag. Voor ik postbezorger werd, was ik één van dezen. Ik groeide elk jaar een kilo of wat, terwijl ik helemaal geen dolle eter ben. Je denkt op zeker moment dat het nu eenmaal de leeftijd is, en misschien het gedistilleerde graan. Maar zo hoeft het helemaal niet te zijn.

  De mens moet bewegen. Écht bewegen. Zweten. Spieren spannen.
  Alles wat de couch potatoe mens helpt hierbij, is welkom en waardevol.

  Geliked door 1 persoon

 18. meninggever zegt:

  Fietsen is iets voor in de zomer. Dan maak ik graag lange tochten. Veel te lang als ik de blaren op het achterwerk na afloop van die tochten behandel…. Maar in de winter, als het koud, glad en nat is, laat ik die tweewieler lekker staan. Niks voor mij dan, te veel geleden in het verleden toen ik nog wel zomer en winter op fiets of brommer naar/van het werk reed. Wat toen op Schiphol was en toch een kilometertje of twintig per dag inhield. In weer en wind. Soms werd ik zelfs na een nacht slapen niet meer warm. Vergeet je echt niet zo snel….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.