De lift

Met een schoolreisje gebeurt er van alles. Terwijl we op de plaats van bestemming aankomen parkeert de buschauffeur in een Q-Park-garage. Q-Park heeft geloof ik het monopolie van parkeren in Nederland. Terwijl we de meegenomen rolstoel in elkaar zetten zoekt iemand anders de lift. Met de duwer, rolstoeler en rolstoel komen we even daar na bij de lift aan. Je raadt het al. De lift werkt niet. En Q-park is niet te bereiken. Nadat de rolstoel weer tot een pakketje is opgevouwen helpen de vriendjes om het klasgenootje met rolstoel en de schooltas naar boven te tillen. Gelukkig is het maar 1 verdieping.

Om op de bovenste verdieping van het uitzicht te genieten moeten we weer een lift in. Deze lift werkt gelukkig wel! Omdat het erg druk is worden er allerlei flauwe grappen gemaakt. Maar als we weer buiten staan blijkt dat de grappen en grollen bij Jerry verkeerd vallen. Als iedereen vrolijk om zich heen kijkt en luistert naar de uitleg wordt Jerry misselijk en draaierig. Hij kan niets meer zien. En luisteren lukt al helemaal niet.

Om het schoolreisje niet voor iedereen te verpesten blijf ik maar bij hem. Een telefoontje met zijn vader helpt een klein beetje. Langzaam aan wordt hij rustiger. Maar echt erbij zijn lukt hem niet.

Op school is Jerry altijd met zijn maatjes. Alsof zij de drie musketiers zijn. Ook nu sluiten Leo en Daan zich bij Jerry aan. Direct valt het verschil op. Jerry houdt zich aan onze afspraak. Hij mag niet te veraf dwalen, maar zorgen dat ik hem steeds kan zien. Dat doet Jerry netjes. Daan en Leo zijn van een ander kaliber. Luisteren doen ze niet. Met de meest potsierlijke bewegingen vallen zij de andere bezoekers lastig. Kijken met ogen hebben ze nog niet geleerd. Ondanks opmerkingen kijken ze vooral met hun handen.

Als we weer op school terug zijn stormen Leo en Daan alle kanten op. Een dankjewel of groeten kennen zij niet. Datzelfde is het geval bij hun beide moeders. De vader van Jerry zit anders in elkaar. Hij komt rustig naar mij toe. Terwijl Jerry meeluistert krijg ik het verhaal van een kapotte lift tijdens een vakantie. De uren die zij in die lift opgesloten zaten geven Jerry nog steeds doodsangsten als hij in een lift moet.

http://www.q-park.nl/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Kinderen, Onderwijs en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

27 reacties op De lift

  1. Mies Huibers zegt:

    Wat een rotervaring moet dat geweest zijn.

    Geliked door 1 persoon

  2. Rebbeltje zegt:

    Had je dat maar eerder geweten…kon je er op inspelen

    Geliked door 1 persoon

  3. Het zal zeker niet aan jou hebben gelegen!

    Geliked door 1 persoon

  4. KnutzEls zegt:

    Wat erg als de voorzieningen niet werken en je nergens iemand vind. Dan is het fijn als er hulp is. Daar zijn vrienden voor (en leraren 😉)

    Geliked door 1 persoon

  5. perdebytjie zegt:

    Klink na ’n riller van ’n uitstappie, Rob!

    Geliked door 1 persoon

  6. Goh, dat is toch wel even schrikken hoor.

    Geliked door 2 people

  7. Matroos Beek zegt:

    Een leraar moet nogal wat verduren hé Rob. Vooral aan dat ‘niet groeten’ erger ik me… jammer dat de ouders geen goed voorbeeld geven. Elementaire beleefdheid leert men thuis.
    Geniet van het lange weekend!

    Geliked door 1 persoon

  8. Bertie zegt:

    Een kapotte lift èn een staaltje onopvoedkunde….
    je bent er klaar mee als leerkracht..

    Geliked door 1 persoon

  9. Sjoerd zegt:

    Gelukkig was er hulp voor Jerry, chapeau Rob

    Geliked door 1 persoon

  10. HesterLeyNel zegt:

    Dit is ’n meelewende verhaal Rob. Jerry is gelukkig om so ’n vader, leerkrag en vriende te hê om hom by te staan wanneer hy beangs is.

    Geliked door 1 persoon

  11. Kakel zegt:

    Het heeft zeker niet aan jouw inzet gelegen, Rob! Van een leraar wordt verwacht dat hij overal tegelijk aanwezig is. Een onmogelijke opgave.
    Jerry’s vader staat een stuk hoger op de maatschappelijke ladder dan de moeders…
    Je hebt alles gedaan wat in je vermogen ligt en dat is veel ♥
    Lieve groet

    Geliked door 1 persoon

  12. Wat een ellende, traumatisch voor de één, frustrerend voor de ander.

    Geliked door 1 persoon

  13. fietszwerver zegt:

    mogge Rob
    ik sluit mij volkomen aan bij matroos Beek en de anderen

    en omdat je goed slaapt , zal je ook wel aan het koudere weer wennen 🙂

    motregen groet

    Geliked door 1 persoon

  14. Suskeblogt zegt:

    Dat van die lift kon je niet weten. Dankzij de vader van Jerry wordt alles duidelijk.

    Geliked door 1 persoon

  15. Daar ontbreekt het tegenwoordig helaas nogal eens aan: opvoeding.
    Interessante inkijk in je werkzame leven Rob.

    Geliked door 1 persoon

  16. Trudy zegt:

    Wat een verhaal. Op veel plaatsten zijn nog geen liften en als ze er dan zijn is het geen garantie dat ze het doen. Mooi dat jij je verantwoordelijk voelde, dat was een geschenk voor de jongen. Opgesloten zitten in een lift is vreselijk, eenmaal meegemaakt, bracht een vuilniszak naar de container, normaal altijd de trap, maar was toen net aan been geopereerd voor de eerste maal, de jongste kinderen waren nog klein, gelukkig was er iemand op visite en die was bij ze. ( maar sloeg geen alarm ) Een alarmknop zat niet in de lift en ik hing op de bovenste etage, lift was van glas, werd bloedheet en de zak begon te stinken, ik wilde niet zitten, want er piste altijd honden in de lift, maar ik moest wel en na heel lang en hard roepen kwam er niemand, na uren werd ik bevrijd door de brandweer, moest tussen twee hoogtes uitstappen/werd getild, nou ik weet wat een lifttrauma is en als je er dan ook nog vaak in moet, is dat heel, heel erg. Zo rot voor die jongen.

    Like

    • Rob Alberts zegt:

      Zelf heb ik gelukkig geen nare ervaringen met liften. Maar jij hebt wel iets vreselijks meegemaakt. Ja, zo denk je nog een keer na voordat je in een lift stapt.
      Bemoedigende groet,

      Geliked door 1 persoon

      • Trudy zegt:

        Nou gelukkig maar, in de jaren dat de twee jongste kinderen nog klein waren, had ik een dubbele kinderwagen, ja, ze schelen een jaar, Blanca lag, en Emilio zat, een handige wagen die ik kon vermaken, maar ik kon nooit met de trein mee, in Krommenie was toen nog geen lift, nu wel, maar hij is vaak stuk. Je zult toch maar in een rolstoel zitten, nou het schiet niet erg op in Nederland ondanks afspraken.

        Geliked door 1 persoon

  17. Uit het leven gegrepen. Dit soort verhalen lees ik graag.
    Bewolkt groetje

    Geliked door 1 persoon

  18. bentenge zegt:

    Respect voor jou Rob.

    Geliked door 1 persoon

  19. EJW zegt:

    Leraar, een boeiend maar ook verantwoordelijk vak

    Geliked door 1 persoon

  20. willy zegt:

    dat met die lift kon niemand weten.. Rob
    geen bedankje van de beide moeders
    elementaire beleefdheid toch

    Geliked door 1 persoon

  21. fietszwerver zegt:

    ha die Rob
    ja rebbeltje had het over die krullenbol en de schildpad en dat bracht mij ff terug in de tijd , midden jaren ’70
    zaterdag is een wandeling gepland
    fijne avond groet

    Geliked door 1 persoon

  22. meninggever zegt:

    Q-Park is een commerciele instelling. Geld verdienen eerst, servide op de tweede plek. Dit verhaal getuigt daar prima van…

    Geliked door 1 persoon

  23. Schrijfhart zegt:

    De arme jongen, zo’n nare ervaring heeft blijkbaar een diepe indruk gemaakt. Goed dat je bij hem gebleven bent. Het zal best slopend zijn voor de leerkrachten en de begeleiders zo’n uitstapje. Mooi beschreven.

    Geliked door 1 persoon

  24. Esther Cuyvers zegt:

    een bijzondere leerkracht met een mooie blog

    Geliked door 1 persoon

  25. elsjeveth zegt:

    Chapeau Rob. Jerry kan blij zijn op jou te kunnen rekenen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.