Koffiedik en sinaasappelschillen

Goed voor jou en voor de planeet. Wanneer je koffie en verse jus d’orange drinkt, produceer je onvermijdelijk koffiedik en sinaasappelschillen. Dit is een geweldig functionele grondstof in personal care! Van dagelijks afval naar dagelijkse impact dus. Unwaste geeft ze een nieuw leven in verzorgingsproducten, zodat jij elke dag de schoonheid kunt ervaren.

1 kilo reststroom = 1 kilo unwaste zeep

Van dagelijkse resten naar dagelijkse impact. Unwaste wil van één kilo reststroom, één kilo unwaste product te maken. Handen wassen, haar wassen alle persoonlijke verzorging kan nu met koffiedik en sinaasappelschillen.

Unwaste zegt: Afval is te mooi om weg te gooien. Het hoeft zelfs niet te bestaan. Want als door mensen geproduceerd afval altijd relevant is, dan blijft er niks meer over om weg te gooien. Unwaste zorgt daarvoor! Wij geven afval een nieuwe functie in onze verzorgingsproducten, zodat jij elke dag de schoonheid kunt ervaren.

De verpakkingen worden gemaakt met creatieve en revolutionaire inzichten. Het afval van verpakkingen heeft ook een groot impact op de wereld. Uiteraard zijn alle kleine duurzame ideeën, zoals bamboe rietjes, ook revolutionair. Deze zijn gelukkig al door heel wat restaurants en strandtenten opgepakt. Toch verdienen de ideeën die de meeste impact maken op onze wereld naar mijn mening een prijs. PaperWise is daar één van.  PaperWise maakt de duurzame verpakkingen voor Unwaste.  PaperWise maakt duurzaam papier en karton van landbouwafval dat niet meer wordt gebruikt. “Het meeste landbouwafval van voedselgewassen zoals graan, koren, tarwe, rijst, al dat soort gewassen bevat ongeveer 20% voedsel, en de rest is afval en niet geschikt voor menselijke of dierlijke consumptie,”  aldus Peter Rosmalen, oprichter van PaperWise. “Honderd jaar geleden werd er al papier gemaakt van landbouwafval en dat hebben wij nu nieuw leven ingeblazen.” Heel erg sociaal verantwoord papier en karton, dus! De milieu impact van PaperWise ligt 47% lager dan van papier van bomen en 29% lager dan van recycled papier. 

In de weblink zijn alle producten voor persoonlijke verzorging te vinden:

https://www.unwaste.nl/shop/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

22 reacties op Koffiedik en sinaasappelschillen

 1. Karel zegt:

  heel veel zo niet alle karton kwam begin 1900 uit Groningen , en met Nederlandse namen , niks geen gedonder met Engels zoals nu dat paperwise en unwaste , waarom moet dat toch binnen onze landgrenzen , zodra ze de grens overgaan , vind je ook geen Nederlands meer 😦 zo jammer van onze mooi taal van ons mooie landje

  teleurgestelde groet

  Geliked door 2 people

 2. Sjoerd zegt:

  Het gaat om het idee, en dat staat me wel aan…

  Geliked door 1 persoon

 3. groengenot zegt:

  Nederland is goed bezig!

  Geliked door 1 persoon

 4. djaktief zegt:

  Ze zijn wel flink aan de prijs. Dit zal toch voor velen een drempel zijn om over te schakelen. Voor mij in ieder geval wel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Matroos Beek zegt:

  Een mooi initiatief!

  Geliked door 1 persoon

 6. gewoonanneke zegt:

  Ik gebruik mijn koffiedik met eierenschillen heel fijn gemaakt met de staafmixer als middel tegen de slakken (en katten)

  Geliked door 2 people

 7. Bertie zegt:

  Strokarton, weet ik nog. En dat de papierfabriek in het dorp vodden en oude boeken aanvoerde voor nieuw papier.
  Koffiedik en sinaasappelschillen zijn inderdaad te gebruiken. Klazien uit Zalk wist er alles van.

  Geliked door 1 persoon

 8. Anuscka zegt:

  Mooi initiatief, al is het met ‘hippe’ Engelstalige termen. Alle hergebruik is goed, het zou de standaard moeten zijn. Koffiedik gaat hier op de compost, sinaasappels eten wij niet meer. Wel de Deense ‘variant’: duindoornbessen 🙂 En die eten we in zijn geheel, dus: geen afval van

  Like

 9. Spontanity zegt:

  Voor mij ook veel te duur!!

  Geliked door 1 persoon

 10. elsjeveth zegt:

  Jumbo verkoopt afwas en schoonmaakmiddel gemaakt van sinaasappelschillen. Ze gebruiken hiervoor de schillen van de vers geperste sinaasappelsap dat wordt verkocht in hun supermarkten.
  Prima initiatief mijn inziens. Voor een betaalbare prijs ook nog.

  Geliked door 1 persoon

 11. Anita zegt:

  Coucou
  Très belle initiative, merci du partage.
  Bisous

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.